Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'İki İttifakın Dışında Kalan Partiler Üçüncü İttifakı Oluşturabilir'

Kılıçdaroğlu: 'İki İttifakın Dışında Kalan Partiler Üçüncü İttifakı Oluşturabilir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Demokrasilerde üçüncü ittifak olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka mesafeli olan diğer partiler bir araya gelebilirler ve bir üçüncü ittifakı oluşturabilirler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin sonunda Kılıçdaroğlu ve Babacan, ortak açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, güzel ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dolayısıyla 6 siyasi partinin bir araya gelip, Türkiye'nin ufkunu açması, yeni bir yol haritası açması son derece değerli. Siyaset tarihimiz açısından da son derece değerli bir çalışma. Bu çalışmayı önümüzdeki süreç içerisinde liderler olarak bir araya gelip kamuoyu ile paylaşacağız' dedi.

'Demokrasilerde üçüncü ittifak da olabilir'

'Demokrasilerde üçüncü ittifak da olabilir'

Kılıçdaroğlu, Millet ve Cumhur İttifakı'nın dışında üçüncü bir ittifakın kurulmasına ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine, 'Demokrasilerde üçüncü ittifakta olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka mesafeli olan diğer partiler bir araya gelebilirler ve bir üçüncü ittifakı oluşturabilirler. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından, demokrasinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi açısından önemsiyorum, önemlidir' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin muhalefet tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi götürüldüğü iddiasının hatırlatılması üzerine, 'Sayın İnce'nin yaptığı açıklamayı bilmiyorum. Hangi haber kaynağına dayanıyor onu da bilmiyorum. Herhangi bir bilgim yok. Dolayısıyla yorum yapma şansım da yok. Çünkü öyle bir olay da yok' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece anay

tabi ya, yetmez bölümün de bölümün, bunlar kazansın, bitmesin daha çilemiz!