Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Herkes Kazanacak Hortumcular Kaybedecek'

Kılıçdaroğlu: 'Herkes Kazanacak Hortumcular Kaybedecek'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin'de düzenlenen mitingde ''13 yılda dünyanın malını götürdüler'' diyerek iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Güçlü bir sosyal devlet kuracağız dedik. Herkes kazanacak. Bir grup kaybedecek o grubun adı da hortumcular'' ifadesini kullandı.

Partisinin Mersin mitinginde ''Başbakan Kemal'' sloganları eşliğinde konuşan CHP lider Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Sizin Türkiye'yi besleyen çok güzel markalarınız var. Aroması güzel tadı güzel bir muzunuz var. Asla ve asla Anamur muzunu çikita muzuna ezdirmeyeceğiz. Herkes de bunu çok iyi bilsin. Nedeni şu bir ülke üretirse çalışırsa güçlü olur.

''Herkes kazanacak, hortumcular kaybedecek''

Güçlü bir sosyal devlet kuracağız dedik. Herkes kazanacak. Bir grup kaybedecek o grubun adı da hortumcular. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz en az 2 katına çıkaracağız. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacağız. Aile sigortası getireceğiz.

Kaynak eleştirisi yapanların ne yaptığının farkında olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Efendim 'kaynağı nereden bulacaksın' diyorlar. Ne yaptıklarının bile farkında değiller. Sözüm söz, iktidar olunca bunlara kurs açacağım. Devlet nasıl yönetir, hortumlar nasıl önlenir bunlara kurs açacağım. Neden diyorum kurs açacağım, bakın taşeron uygulamasını anlatayım. Bakın hastanede temizlik işi yapılacak. İş yapıyorlar diğer işçiler gibi iş yapıyorlar. Devlet ne yapıyor, bir taşeron buluyor, diyor ki 'işçiyi sen bul ben sana para vereceğim' sende işçiye para ver. Devlet taşerona para verirken ayrıca yüzde 18 KDV ödüyor. Oda götürüyor işçiye ödüyor. Biz ne diyoruz, devlet olarak sen para veriyor musun? Kime veriyorsun taşerona. Taşeron kime veriyor, işçiye. Ben ne diyorum, taşeronu aradan kaldırıyorum. Ey devlet, parayı vereceksen götür işçiye ver. Onun için dedim ya ben bunlara kurs açacağım. Devletin nasıl yönetildiğini bilmiyorlar. Neden çünkü ceplerini hep düşündüler vatandaşı değil. Yandaşlarını düşündüler vatandaşı değil. Biz mücadelemizi yapacağız. Güçlü bir Türkiye için huzurlu bir Türkiye için geleceğe huzurla bakan vatandaşlarımız için oyumuzu kullanacağız ve CHP yani Gazi Mustafa Kemal'in partisini inşallah tek başına iktidar yapacağız.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0