Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Gül Gündemimizde Yok'

Kılıçdaroğlu: 'Gül Gündemimizde Yok'

adem kara
29.05.2014 - 16:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı istişaresi için işadamlarıyla görüştü, 'Danıştay toplantısında tarafsızlığını yitirdi, Sayın Gül bizim gündemimizde yok' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili nabız yoklamaya devam etti, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nu (TUSKON) ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını düşünmediklerini belirtti.

MHP'nin çatı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin gündeme geldiği iddiaları hatırlatılatan gazeteciler Kılıçdaroğlu'na 'CHP, Abdullah Gül'ün çatı adaylığı konusuna nasıl bakıyor?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, 'Sayın Bahçeli (MHP Genel Başkanı) bu konuda böyle bir düşüncesinin olmadığını, böyle bir konuşmasının olmadığını ifade etti. Dolayısıyla yorum yapmak söz konusu değil. Ayrıca Sayın Gül, Danıştay toplantısından sonra tarafsızlığını büyük ölçüde yitirdiğini ortaya koydu. Bizim gündemimizde sayın Gül yok' dedi.

Kılıçdaroğlu, TUSKON'un aday önerip önermediği sorusuna 'Hayır, herhangi bir aday ismi konuşulmadı, genel konular üzerinde görüşüldü' yanıtını verdi.

'Adayın ismi ne zaman netleşir? Tarih verebiliyor musunuz?' sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, 'Tarih vermek bugünden mümkün değil. Daha bizim görüşmeler devam ediyor ama en kısa sürede açıklayacağız' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, isim üzerinde herhangi bir yorum yapılmadığının altını çizerek, değişik isimler olduğunu, onları gelecek günlerde değerlendireceklerini söyledi.

Öncesinde MÜSİAD'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Nail Olpak'la görüşmüş ve cuma günü kendisini ziyaret edecek olan Bahçeli'ye herhangi bir aday ismi önermeyeceğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, 'Sayın Bahçeli’yi dinleyeceğiz. Onun ve benim yaptığım temaslar var. Bunları aktaracağız. Büyük olasılıkla Sayın Bahçeli de aktaracak. Sayın Bahçeli gelecek, nelerden bahsedecek bilmiyoruz. Ben de sizler gibi merak ediyorum' demişti.

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı

Kaynak: http://staff.aljazeera.com.tr/haber/c...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0