Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'a Salı Gününe Kadar İzin Veriyorum'

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'a Salı Gününe Kadar İzin Veriyorum'

Onedio Medya
23.01.2016 - 16:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 'Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum. Şu karın ağrısı işini bir açıkla kardeşim, niye açıklamıyorsun? Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider, emin ol ben salı günü sana hepsinin cevabını vereceğim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı 'diktatör bozuntusu' ifadeleri üzerinden başlayan tartışma devam ediyor.

CHP lideri, Parti Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızda özel bir tartışma var. Geçen muhtarlar toplantısında benim kullanmaktan utanacağım sözcükleri kullandığı için ben onları kullanmıyorum. Ama benim yaptığım bütün eleştirileri herkes tek tek okuyabilir. İçinde tek bir hakaret içeren sözcük yoktur. Tek bir sözcük yoktur. Ama o yapıyor. Bence hiç önemli değil. Kişi kendi iç dünyasında nasılsa o diline vurur. İç dünyası demek ki öyle. Benimle ilgili şöyle bir cümle kullanmış. 'Aslında bu zatın- bana söylüyor-asıl karın ağrısını da ortaya dökerim ama inanın ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum’ diyor. Kendisine Salı gününe kadar izin veriyorum. Şu karın ağrısı işini bir açıkla kardeşim, niye açıklamıyorsun?

Benim karnım ağrımıyor. Ama senin karnının ağrımasını da istemem. Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider, emin ol ben salı günü sana hepsinin cevabını vereceğim, tek tek belgeleriyle, bakın konuşurken öyle karından atma yok, açık ve net bütün belgeleriyle ortaya koyacağım, bakın ben söylüyorum, ona da diyorum, karın ağrısı çekme, Salı gününe kadar bir açıkla, biz de öğrenmiş olalım, bakarsın salı günü ben sana teşekkür ederim, açıkladığın şeyler çok önemlidir, kusura bakma derim ama açıklamazsan salı günü cevabını alacaksın.”

Çarşamba günü Beştepe'de muhtarlara hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, 'Bu namus ve şeref fukaraları için vakit harcamak bana zûl geliyor. Teröristleri savunan bu değil mi? Hangi namustan hangi şereften bahsediyorsun? Bir kasetle geldi' demişti.

"Bunlarda vicdan yok, ahlâk yok"

"Bunlarda vicdan yok, ahlâk yok"

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Diyarbakır'da karne günü okula atılan bombaya da tepki gösterdi. 'Terörün acımasızlığını görmek istiyorsanız, okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız' diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Hangi ahlâk, hangi inanç, hangi amaçla siz bir okulun bahçesine el bombası atıyorsunuz. O nedenle diyoruz ki terörü lanetliyoruz, o nedenle diyoruz ki terör insanlık suçudur. O nedenle diyoruz ki terörün amacı, kimliği, inancı ne olursa olsun, hep beraber karşı durmak zorundayız. Çocuklardan ne istiyorsunuz siz. Çocuk ya... Okulun bahçesine bomba mı atılır. Hangi amaçla yapıyorsunuz. Terörün özelliği neydi, kandan beslenmesiydi. Küçücük çocuklara bomba atıyorsunuz, onların kanlarıyla utanmadan besleniyorsunuz. Okulun müdürünü aradım. Bana verdiği cevap, el yapımı bir bomba, içinde cam kırıkları var ve cam kırıklarından çocuklar yara almış. Gerçekten insan aklının almayacağı bir şey. O çocuklardan ne istiyorsunuz. Terörün acımasızlığını görmek istiyorsanız, o çocuklara yapılan saldırıyı görmemiz gerekiyor ve bunu da asla unutmamamız gerekiyor. Bu acıyı da unutmayacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Biz hazırız, siz de hazırsanız...'

'Ülkemiz demokrasi açısından kan kaybediyor' diyen Kılıçdaroğlu, 'Eğer Sayın Davutoğlu, 'biz de demokrasiyi istiyoruz, biz de özgürlükçü, çoğulcu demokrasiyi istiyoruz' diyorsa. O zaman kendisine şunu söylüyoruz, biz hazırız, siz de hazırsanız bu ülkeye demokrasiyi birlikte getirelim. Neden birileri bedel ödesin? Bir de bedel ödemeden getirelim. Neden birileri bize 'demokrasiyi getirin' diye illâ dayatsın. Birileri de dayatmadan biz kendi irademizle getirelim. Biz bunu savunuyoruz' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu taleplerinin yerine getirilmesi için Başbakan Davutoğlu'na 10 maddeyi içeren bir çağrıda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
66
23
13
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andy Dufresne

Türkiye iranla savaşa girse İranı tutarım diyen ruslara Türkiye teror orgutune kimyasal silah sattı deyip rus tvsinde ekmeğini yediği ülkeye ihanet eden bir ... Devamını Gör

Anateist Tsietana

Kişiler üzerinden siyaseti ne zaman bırakacağız? KK, RT ile s*dik yarıştırmayı bırakıp, ne zaman ülkenin gündemine dair bir çözümü paylaşacak bizimle?

tahir seymen

Mahallenin delisi döktürmüş gene...

tahir seymen

Mashiro yukarda haci, yanlış yere yazmışsın