Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da Konuştu: 'Kabahat Bizim'

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da Konuştu: 'Kabahat Bizim'

Ulaş
29.11.2014 - 13:08
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da partisinin düzenlediği bölge toplantısında Kürt sorununun çözümü için bölge halkından oy isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sorunun çözümüne ilişkin önerilerini yeterince anlatamadıklarını belirtti ve 'Kabahat bizim' dedi.

2015 seçimlerine hazırlık için bölge toplantıları düzenleyen CHP, 8'nci bölge toplantısını Diyarbakır'da yaptı. 15 il başkanı ve ilçe örgütlerinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu 'Barışa susamış bir toplumuz. Kavgadan bıktık. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz, analar huzur içinde çocuklarını askere, okula göndersin istiyoruz. Aynı gemide aynı kararlılıkla yol alacağız' diye konuştu.

Diyarbakır'da 9 bin yıllık bir uygarlık ve kültür mirası oludğunu söyleyen CHP lideri Diyarbakır'ın bugün hakettiği noktada olmadığını belirtti. Diyarbakır'ın 1930 yılında Türkiye'nin üç büyük sanayi kentinden biriyken bugün sosyo-ekonomik kalkınma bakımından 67'nci sırada olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ' Diyarbakır'da genç işsizlik yüzde 30'ları aşmış durumda. Diyarbakır'ın yüzde 43'ü mutlak yoksulluk sınırının altında. İşsizlik belasından bu ülkeyi kurtaracağım' dedi.

Özeleştiri yaptı

CHP'ye yönelik eleştirileri bildiğini ve yapıcı eleştirileri dikkate aldıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ' Kürt sorununun çözümü konusunda önerilerimizi bölge halkına yeteri kadar anlatamadık, kabahat bizim' dedi.

Kürt sorunun çözümü için yetki istedi

Türkiye'nin temel meselelerinden birinin de Kürt sorunu olduğunu ifade eden CHP lideri, sorunun güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini daha önce de belirttiklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu 'Sorunu demokrasi ve özgürlükle çözeceğiz. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Bir başbakan Diyarbakır'a geldi, yeni hapishane sözü verdi. Sizden 4 yıllık süre istiyorum. Size demokrasi, özgürlük, fabrika, aş sözü veriyorum' dedi.

'CHP IŞİD'in yanında yer almayacak kadar onurlu'

CHP aleyhinde bir propaganda yürütüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu 'CHP barışçı bir parti değildir diyorlar. Duyduğum en saçma sözlerden biri. CHP Kobanili Kürt'e, Şengalli Ezidi, Halepli Arap, Kerküklü Türkmen'e karşı IŞİD'in yanında yer almayacak kadar onurlu ve ahlaklı bir partidir' ifadelerini kullandı.

Roboski’nin emrini CHP mi verdi ?”

Kılıçdaroğlu, bölge insanının partisine haksızlık ettiğini öne sürdü ve şu örneği verdi;

“Roboski’nin emrini CHP mi verdi ? Emri veren iktidar, oyu alan iktidar. Suçlanan CHP. Akıl mantık almıyor. Zalime akrşıı direnmek bizim inançlarımızda vardır. Hevsel bahçelerini imara açan CHP mi? Niye hep CHP’yi suçluyoruz. Bir siyasi parti eleştirilecekse ilk akla gelen CHP ?”

'CHP çözüm sürecine karşı değil'

CHP'nin çözüm sürecine karşı çıktığı iddiasının ve bu yöndeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu çözüm süreci başlarken hükümete şeffaf olunması ve sürecin meşru bir zeminde yürütülmesi çağrısı yaptıklarını ancak hükümetin bunu kabul etmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu 'CHP'nin çözüm sürecine karşı olduğu da en büyük yalanlardan biri. Bilmediğimiz bir şeye nasıl karşı oluruz. Sadece bu doğru bir yol yöntem değil diyoruz' dedi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0