Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Devlete Sızmadılar, Planlı Bir Şekilde Yerleştirildiler'

Kılıçdaroğlu: 'Devlete Sızmadılar, Planlı Bir Şekilde Yerleştirildiler'

Onedio Medya
04.08.2016 - 22:24

CHP'nin 24 Temmuz'da Taksim'de düzenlediği miting sonrası, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne on binlerce kişi katıldı. Burada yaptığı konuşmada 'Efendim bunlar devlete sızmışlar deniyor. Devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildiler' diyen Kılıçdaroğlu, sadece darbecilerin değil er ve erbaşları linç edenlerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mitinge DİSK'e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı sendikaların da aralarında yer aldığı sendikalar, çeşitli meslek odalar ile sivil toplum örgütleri, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri ve EMEP (Emek Partisi) de destek verdi.

AKP ve HDP İzmir İl Başkanları geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda mitinge katılacaklarını söylemişlerdi.

Üzerinde pankartlar bulunan bazı tekneler miting alanında denizden yanaşarak mitinge destek verdi.

Türk bayrağı ve Atatürk posterlerin yoğun olarak taşındığı mitingin katılımcıları sloganlarında hem darbe girişimine hem de OHAL kararına tepki gösterdi.

Mitingde, 'Darbeye karşı omuz omuza', 'Yağma yok, Cumhuriyet var', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Darbeye geçit yok', 'Ne darbe ne dikta' gibi sloganları atıldı.

Mitingin başında Selçuk Balçı ve CHP Hatay milletvekili Hilmi Yaracı birlikte şarkı söyledi.

"Her türlü darbe ve diktaya karşı durduk"

"Her türlü darbe ve diktaya karşı durduk"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında 'darbe girişiminin laikliğin, demokrasinin, özgürlüklerin önemini gösterdiğini' vurguladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Türkiye Cumhuriyeti kurucu ayarlarına dönmelidir dedik. Bunun mücadelesini verdik. Bu darbe onun için demokratik, laik, hukuk devletine karşı yapılmış bir darbedir. Biz tüm darbelere ve tüm dikta anlayışlarına karşı çıkmayı sürdüreceğiz.

"Sadece darbeciler değil er ve erbaşları linç edenler de yargılanmalı"

"Sadece darbeciler değil er ve erbaşları linç edenler de yargılanmalı"

'Bu FETÖ terör örgütü var ya, efendim bunlar devlete sızmışlar deniyor. Devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildiler.

'Şu sorunun cevabını aramak zorundayız: Nasıl oluyor da devletin üniversitesine, yargısına, Danıştay'a, polise, askere kim nasıl yerleştirdi? Hükümet edenlerin bu soruyu önce kendi vicdanlarına sormaları gerekir. Bu sorunun yanıtını bekliyoruz. TBMM'de kurulan araştırma komisyonunun adam gibi çalışmasını bekliyoruz.

Darbe girişiminde bulunanların yargılanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'sadece darbeciler değil er ve erbaşları linç edenler de yargılanmalı' dedi.

CHP lideri, 'OHAL'i parlamentoyu devre dışı bırakarak, devleti inşa etme sürecine girilmemelidir. Devleti inşa etmenin yeri TBMM'dir' dedi.

Kılıçdaroğlu Taksim Meydanı'nda açıkladığı 10 maddelik 'Taksim Manifestosu'nu meydandakilerin onayına sundu.

Mitingin sonunda CHP lideri, Nazım Hikmet'in 'Davet' şiirinin bir bölümünü okudu.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda