Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu'nu Ağırlarız Ancak İlk Turdan Sonuç Çıkmaz'

Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu'nu Ağırlarız Ancak İlk Turdan Sonuç Çıkmaz'

Deniz Gök
10.07.2015 - 00:13 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 00:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon süreciyle ilgili 'Henüz bir randevu talebi gelmedi. İlk tur sonuç çıkmaz ama ikinci turda sağlıklı bir sonuç elde edilebilir.' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı iftar programı sonrası, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükumeti kurma görevini verdiğinin hatırlatılarak, bir randevu talebinin gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, 'Şu ana kadar ulaşan resmi bir talep yok. Geldiği zaman kendisini ağırlayacağız' dedi.

'Önce Sayın Başbakan'ı dinleyeceğiz'

Davutoğlu'nun 'Bayrama kadar ilk turu tamamlayabiliriz' dediğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, 'Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek, hangi tekliflerle geliyor onu öğrenmemiz gerekiyor, bizim karşı bir düşünce ifade etmemiz için, onu bekleyeceğiz' ifadesini kullandı.

'Güvence verilirse çok güzel bir sonuç ortaya çıkabilir'

CHP'nin 14 ilkesinin hatırlatılarak, 'Bu 14 maddede herhangi bir pazarlık konusu olabilir mi?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Hayır. 14 ilkemiz bir anlamda evrensel ilkeler onlar. Hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının nesine itiraz edilecek? Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz, buna itiraz edilir mi? Ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya' diye konuştu.

'İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez'

İlk tur görüşmelerde bir sonuç çıkıp çıkmayacağının sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hayır. İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir' değerlendirmesini yaptı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0