Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'dan Dokunulmazlık Açıklaması: 'Pişman Değiliz'

Kılıçdaroğlu'dan Dokunulmazlık Açıklaması: 'Pişman Değiliz'

FreiGeist
08.06.2016 - 09:09 Son Güncelleme: 08.06.2016 - 10:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Vezneciler'deki terör saldırısı üzerinden hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Neredeyse PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar. Dış politika konusunda hükümet başarısız. Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var' dedi. Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda ise Kılıçdaroğlu 'Pişman değiliz. Referanduma gidilseydi Türk - Kürt ayrımı çok daha derinleşecekti. Biz bunu engelledik'' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

'/ Haziran'dan beri Kıbrıs çıkartmasından daha çok şehit verdik'

'/ Haziran'dan beri Kıbrıs çıkartmasından daha çok şehit verdik'

Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, 'Teröre karşı, bütün siyasi partiler aynı tavır içinde olmalı. Herkes net tavır içinde olmalı. Sadece kınamayla kalınmamalı. Küresel terör raporuna göre, Türkiye terör yetiştirme kaynağı. 7 Haziran'dan bu yana 540 şehit verdik. Kıbrıs çıkarmasından daha fazla' diyerek terör saldırılarının artmasından siyasi iktidarı sorumlu tuttu.

'Yeni düşmanın Ahmet Davutoğlu olacağı kanısındayım'

'Yeni düşmanın Ahmet Davutoğlu olacağı kanısındayım'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dış politika üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var' dedi.

'Hükümet başarısız, neredeyse PKK’ya meşruiyet kazandırdılar'

Hükümetin terörle mücadelede yetersiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Neredeyse PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar' dedi.

'Merkel'e hassasiyet söylenip kesinlikle önlenebilirdi'

Almanya Parlamentosu'nda onaylanan soykırım tasarısının önlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Almanya'da ders kitaplarına girerse asıl sorun orada olacak. Kesinlikle önlenebilirdi. Aylardır gündemde olan bir konu. Merkel ile defalarca görüştünüz. Hassasiyetler belirtilmeliydi. Yapılan açıklamalar rutin. Sen kafatasçı mısın? Türk kökenli vekillere tepki gösteriyorsun. 'Kanı, sütü bozuk' demek doğru olmaz. CHP iktidar olsaydı. Asla onaylanmazdı. Konuşur ikna ederdik' diye konuştu.

'Referanduma gidilseydi Türk-Kürt ayrımı çok daha derinleşecekti'

Dokunulmazlık konusunda verdiğimiz karardan pişman değiliz. Bizim fezlekelerimiz düşünce suçlarındandır. Buna rağmen atacaklarsa bizi hapse, atsınlar. Eğer milletvekillerimiz imza toplayıp AYM'ye gideceğiz diyorlarsa partiden ayrılıp gidebilirler. Bu olay bir şekilde AİHM'e gidecek. Kişilerin bireysel haklarını kullanmaları konusunda bir sorunumuz yok.

En kısa sürede AİHM'e başvuru hakkı var. Oradan ne çıkar bilemiyorum. Burada artık hukukun olmadığını bütün dünya biliyor. 'CHP teröre destek veriyor' diyeceklerdi eğer diğer türlü davransaydık.

Dokunulmazlıklar referanduma gitseydi kesinlikle Türk-Kürt ayrımı olacaktı. Biz Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. Şehit cenazesinin provoke edilmesi siyasidir. Dokunulmazlık konusunda vicdani olarak doğru karar verdiğimize inanıyoruz.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
40
29
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"türk kürt ayrımı derinleşecekti" lafı ne malca söylenmiş bir laf. Ulan Türkiye insanına o kadar uzaksınız ki iki cihan bir araya gelse siz iktidar olamazs... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Adam baştan sonra doğruları söylemiş.AKçomarlar birazdan yorumlarda havlamaya başlar.

RASTALIKEL

Adam? Ve senden olmayan her öteki çomar değil mi? Haklısın dostum. Neden böyleyiz sorusuna cevap niteliğindesin.

Evladi Osmanlı

Alman meclisine ermeni yasasını sunan cem özdemirle çektirdiğin fotoğrafa kılıf bulmayı unutmuşsun kemal!