Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Çocukların Hakkını Savunacaksınız, Ensar'ın Değil'

Kılıçdaroğlu: 'Çocukların Hakkını Savunacaksınız, Ensar'ın Değil'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı’na yönelik tutumunu eleştirirken kullandığı tartışma yaratan ‘önüne yatmak‘ ifadesini bir kez daha savunarak, “ Bunun bir kadına hakaretle bir ilgisi yok. Benim söylediğim gayet açık. Siz çocukların hakkını savunacaksınız Ensar’ın değil” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman’daki cinsel istismar skandalının ardından Ensar Vakfı ile ilgili olarak Bakan Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” demiş, Kılıçdaroğlu da Ramazanoğlu için,“Birilerinin önüne yatmış, konuşmuyor” ifadelerini kullanmıştı.

CHP liderinin tartışılan sözleri

Kılıçdaroğlu bu ifadeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından da sert şekilde eleştirilmişti.

"Kasetle gelen bu zat bulunduğu makamın adamı değil'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce sözlerimin arkasındayım diyen CHP lideri bugün Sakarya’daki konuşmasında da geri adım atmayarak; “Bu bir Anadolu deyimidir. Siyasi literatüre ilk kazandıran eski içişleri bakanı. Şimdi bunu aldılar. Tam cinsiyetçi bir yaklaşımla olayı ‘Vay efendim bir kadına hakaret…’ Bunun bir kadına hakaretle bir ilgisi yok. Benim söylediğim gayet açık. Siz çocukların hakkını savunacaksınız Ensar’ın değil. O annelerin yaşadığı ızdırabı acaba o bakan biliyor mu?” dedi.

‘Çocukları bırakıp Ensar’ı savunursanız doğru değil’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Karaman’da bir olay oldu. Beni yaralayan ne oldu? Bakan konumunda olan birisi, bizim için kadın erkek fark etmez bakandır o, bakan olarak görevini yapması lazım. Çıkıp ‘Ya bir seferlik bir olay oldu. Dolayısıyla da bunu Ensar Vakfı’na niye yakıştırıyorsunuz? Bu doğru değil’ dediği andan itibaren bu olmaz. Bu olmaz. O çocuklar bizim çocuklarımız. O çocukların aileleri fakir aileler. Çocuklarını götürmüşler, Ensar Vakfı’na yerleştiriyorlar. Bakan, ‘Olay çok ciddidir. Olayın üzerine gidilmesi lazım. Bakanlık olarak hiçbir boşluk bırakmadan bütün soruşturmaları yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımız emin olsunlar’ deseydi, zaten iş bitmişti, başımın üstüne derdim. Biz bir şey diyemezdik. Ama çocukları bırakıp da Ensar’ı savunursanız bu doğru değil.”

CHP lideri, Milli Eğitim Kanunu’na göre bakanlık dışında vakıf ve derneklerin ilköğretim ve ortaöğretim için yurt açma yetkisi olmadığına dikkat çekti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
18
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ezgi toblerone

adamin demek istedigi gayet ortada degil mi? farkli siyasi fikirler yuzunden gunlerdir linc ediliyor kilicdaroglu.soylediklerine sonuna kadar katiliyorum.boy... Devamını Gör

delirium

Ensar vakfı hakkında tek ses çıkaran kişi bu.

Aci Patlıcan

Onumde senin icin yer ayirdim bebegim yatmak ister misin;)