Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Akan Kanın Sorumlusu Kaçak Sarayında Oturuyor'

Kılıçdaroğlu: 'Akan Kanın Sorumlusu Kaçak Sarayında Oturuyor'

Onedio Medya
23.08.2015 - 15:29 Son Güncelleme: 23.08.2015 - 17:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Akan kanın sorumlusu Çankaya'da değil, kaçak sarayında oturuyor. Kaosun, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Yazık günahtır bu ülkeye' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu. 'Beştepe'nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek bir zamanımız yok'  diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hükümet kurma görevi vermemesini eleştirdi:

'Biz birbirimizi öldürerek bu ülkeye hizmet edemeyiz, bunları aşmak zorundayız. Toplumsal barışı da biz sağlarız, onlar yapamazlar. Biz samimiyiz, verilemeyecek hesabımız yok. Ülkemizin birliği içinde, şanlı bayrağımızın altında çözeriz. Sivil darbeyle karşı karşıyayız. 'Beştepe'nin yolunu bulamayana görev vermem' diyor. Senin yolunu bulduğun gibi biz yolumuzu bulmayız. Senin paraları nasıl sıfırladığını biz çok iyi biliyoruz.'

Hükümet kurmak için görüşmeler yaptığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Eğer bir koalisyon olsaydı içerde ve dışarda saygın bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olacaktı, bunlar olmadı. Doğru bir başbakan var, doğru başbakanlık koltuğunda da oturuyor. Ama üzülerek söyleyeyim, etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor” dedi.

‘Akan kanın sorumlusu kaçak sarayında oturuyor’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra “Amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır” diyen Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı da eleştirdi:

'Akan kandan beslenen siyasetçiler var. Ülkenin Cumhurbaşkanı şehit cenazesini siyasi çıkarları için kullanıyor. Elinde mikrofon, şehit anneleri ağlıyor, 'Ne mutlu size, çocuğunuz şehit oldu' diyor. Niye sen o mutluluktan kaçındın? Çocuklarını niye askere göndermedin? Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit oluyor, başlarında edebiyat yapıyorsun. O annelerin dramını biliyor musun sen? Hani analar ağlamayacaktı? Şimdi kandan besleniyorsun. Akan kanın sorumlusu Çankaya'da değil, kaçak sarayında oturuyor. Kaosun, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Yazık günahtır bu ülkeye.

İşi o boyutlara getirdiler ki, bunlardan birisi kalktı dedi ki ‘Benim de arzum, ben de bir gün şehit olacağım.’ Bunu söyleyen bakan 20 koruma ile geziyor. Altında da kurşun geçirmez arabalar var. Sen şehit olmak istiyorsan o koltuğu bırak, kırmızı plakalı aracı da bırak, korumaları da bırak. Yandaşının maden şirketine git, orada işçiler nasıl çalışıyorsa bir çalış bakalım. O zaman şehit olabilirsin. Yapabilir mi bunu? Yapamazlar.'

‘Her şeye hayır diyen parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak?’

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da ortaya çıkan seçim tablosunu en iyi okuyan parti olduklarını söyleyerek MHP'yi eleştirdi:

“Milli iradeye saygı duyan tek ama tek partiyiz. Ortaya çıkan tabloyu hiçbir zaman eleştirmedik. Biz yüzde 60'lık blok, oturup ayrı bir blok kursun çağrımızı yaptık. Bu çağrılarımıza, bütün çağrılarımıza olduğu gibi, MHP ‘hayır’ dedi. Şunu merak ediyorum; Her şeye hayır diyen bir siyasal parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? Her şeye hayır; evet dediği hiçbir şey yok. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne olağanüstü bir moral avantajı sağladı. Siz uyuşamıyorsunuz bana mahkûmsunuz demeye başladı.”

Kılıçdaroğlu, Kocatepe Camii'nde katıldığı cenaze töreninde, şehit babasının kendisine, Başbakan Davutoğlu'na ve MHP lideri Bahçeli'ye 'Benim ocağım söndü. Neden bir araya gelmiyorsunuz, neden hükümet kurmuyorsunuz? Niye birleşmiyorsunuz' dediğini söyledi. “Bu şehit babasına sesleniyorum; Bu tabloyu senin istediğin noktaya getirmek için ben elimden geleni yaptım, Allah şahittir. Kişisel çıkar gütmedim, parti çıkarı gütmedim. Bu ülkede kan akmasın diye elimden gelen her şeyi yaptım. Senin için, bu ülkenin insanları için yaptım. Ama onlar el vermediler, kaosu tercih ettiler, bir araya gelmek istemediler. Çünkü onların derdi senin çocuğun, huzurun değil. Onların derdi kendi koltukları. Bu ülke bu noktaya bilinçli olarak getirildi. Bir kaos ortamı yaratıp ‘Bakın bizi seçmediniz, ülke bu hale geldi’ mesajı vermek istiyor sevgili vatandaşım. Senin iradene saygı duymuyor, kendi iradesini sana kabul ettirmeye çalışıyor, acı ve gözyaşıyla. Buna izin verme, vermemeliyiz” diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0