Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Böyle Ülke mi Yönetilir?'

Kılıçdaroğlu: 'Böyle Ülke mi Yönetilir?'

ATKN
27.12.2014 - 20:42 Son Güncelleme: 27.12.2014 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun partisine yönelik eleştirilerine karşılık 'PKK- Hizbullah çatışıyor, Güneydoğu'da kan gövdeyi götürüyor ancak Davutoğlu'nun gündemi Şişli Belediyesi... Böyle ülke mi yönetilir?' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Konya İl Kongresi'nde CHP'ye yönelik eleştirilerine Twitter üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu Twitter mesajında, Cizre'de 2 kişinin öldüğünü olayları hatırlatarak 'PKK- Hizbullah çatışıyor, Güneydoğu'da kan gövdeyi götürüyor ancak Davutoğlu'nun gündemi Şişli Belediyesi... Böyle ülke mi yönetilir?' ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu CHP'yi eleştirirken sözü Şişli Belediyesi'ndeki tartışmalara getirmiş ve şöyle demişti:

“Biz Türkiye’yi harmanlarken CHP ne yapıyor? Biz dünyada mekik dokurken CHP Şişli ile meşguldü. Görünen o ki eski başkan bir taahhütte bulunmuş. Seçimi kazansa bile Mustafa Sarıgül’ün oğluna devredecek. Bunun saltanattan ne farkı var? Bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Daha Şişli’yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu Türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir. Zaten CHP’ye her seçimde vuruyor. CHP iktidara geldiğinde millet zulümden başka bir şey görmedi ki. Dört gün iktidar verilse, dört yıl değil, Türkiye’yi Şişli’ye çevirirler.'

CHP Sözcüsü: Önlem almayı düşünmüyor musunuz?

Kılıçdaroğlu'nun mesajından önce de CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç bir basın toplantısı düzenledi, Başbakan Davutoğlu'na tepki gösterdi. Koç'un sözleri şöyle:

'Sen CHP ile gece gündüz uğraşmak yerine sorumluluğunu hatırlayıp, ülkenin bir bölgesinde kamu güvenliği kalmamış, millet birbirini öldürüyor, silahlanmış, sokaklarda, bunlara karşı önlem almayı düşünmüyor musun? Devlet egemenliği tartışılır hale gelmiş, sokakta çeşitli isimler altında gruplar birbirlerinin evlerine dönük baskınlar düzenliyor, sokaklarda hendekler kazılıyor ve Başbakan Konya'da fotoğraf olarak konuşuyor. Son derece acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu konularda Başbakan olmanın gereğini yerine getiremeyen bir insanın düştüğü durumu ifade etmek istiyorum.'

Davutoğlu'nun, kürsüde, neyin, nereye gideceğini hesap etmeden konuştuğunu savunan Koç, 'Sayın Davutoğlu, sen başbakanlık binasına dahi sahip çıkamayan bir insansın, bu kadar açık söylediğim. Başbakanlık binasına sahip çıkamayan bir insan, evine hiç sahip çıkamaz, bırak ülke yönetmeyi. Daha buradan yaralısın. Devlete de sahip çıkamaz' diye konuştu.

'Ne istediler de verdi'

CHP'li Koç, Hükümet ile Gülen Cemaati arasındaki kavgaya da değindi, Başbakan'dan açıklama beklediklerini söyledi:

'Ağabeyin, bir şeyler söyledi. 'Ne istediler de vermedik şimdiye kadar' dedi, 'kandırıldık' dedi. Şu soruyu Sayın Genel Başkanımız da bizler de defaaten sorduk. Yüzlerce kez sorduk. Ağabeyinden ne istediler de verdi, ne istediler veremedi, bu kıyamet koptu? Şunu bir açıklayın dedik. Çıt yok. Cevap alamadığımız gibi bu soruyu sana da soruyoruz, ağabeyine bir sor bakalım, o zaman belki daha alt kademedeydin. Ne istediler de verdiniz ne istediler de veremediniz bu kıyamet koptu? Bir açıkla bakalım Sayın Davutoğlu. Tabii iraden varsa, gerçekten başbakansan kendini öyle hissediyorsan en azından sorulara cevap ver.'

Başbakan Davutoğlu için hazırlanan şarkıyı nasıl bulduğu sorulan Koç, 'Kiziroğlu Mustafa Bey, doğaçlamada canlandırılan kim, Davutoğlu Ahmet kim? Kendi kendine karikatür malzemesi olmaktan hoşlanan biri' dedi.

Al Jazeera Turk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0