Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: ‘Beyaz Toros'u Tamamen Tarihe Gömeceğiz’

Kılıçdaroğlu: ‘Beyaz Toros'u Tamamen Tarihe Gömeceğiz’

Onedio Medya
22.10.2015 - 14:20 Son Güncelleme: 22.10.2015 - 14:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoaroğlu, Adıyaman’da, faili meçhullerin demokrasinin en büyük ayıbı olduğunu ve 1 Kasım’dan sonra beyaz Toros'u tarihe gömeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'a gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, havaalanında partililer ve AK Partili Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan ve bir süre AK Partili Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsü ile Sakarya ve Malatya Caddesi üzerinde bulunan kahvehaneleri ziyaret etti. Kahvelerde çay içen ve vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunu da ziyaret etti ve seçim otobüsü üzerinden partililere hitap etti.

Adıyaman'ın AK Parti iktidarı döneminde yeterli hizmeti alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, huzur şehri olan Adıyaman'da insanların birbirinin kimliğini sorgular hale döndüğünü ileri sürdü. Terörü bitirmek için veremeyecek vaatlerin altına girilmemesi gerektiğini ve ülkenin Ortadoğu bataklığına girdiğini savunan Kılıçdaroğlu, 'Siz eğer terörü bitirmek istiyorsanız halka hesabı veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz. Bu vaatlerde onun için bu vaatlerde bulunmayacaksınız ve terörü bitiremediler PKK teröre devam ediyor ama aynı zamanda bir de IŞİD terörü çıktı başımıza. IŞİD terörünü Ortadoğu’ndan ithal ettiniz. Ortadoğu’dan geldi, çünkü Türkiye Ortadoğu bataklığına saplanmış. Ben bu uyarıyı 2012’den beri yapıyorum; 'yanlış yapıyorsunuz bakın Ortadoğu üzerinde şu veya bu şekilde taraf olursanız kendinizi sürüklerseniz bu bataklıktan çıkamazsınız' diye. Geldiğimiz nokta bu. Yani terör sadece burada değil Diyarbakır’da var, Ankara’da da var ve insanları endişelendiriyor. İnsanlar gelecek açısından daha karamsar olmaya başladı' diye konuştu.

Parti olarak anket yaptırmadığını ancak partilerinin oy oranının yükseldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

'En iyi çözümleri getiren CHP'dir'

'Anketleri siz nasıl izliyorsanız ben de aynen öyle izliyorum. Parti olarak anket yaptırmıyoruz. Ama oyumuzun yükseldiğini görüyorum. Bundan ötürü son derece mutluyum. Her vatandaşın şunu görmesi lazım; bu ülkenin sorunlarını en iyi çözen Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi çözümleri getiren Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi kadroları bünyesinde barındıran Cumhuriyet Halk Partisi'dir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Van mitinginde dile getirdiği 'Beyaz Toros' sözlerini de eleştirdi. Faili meçhullerin demokrasinin en büyük ayıbı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Şimdi kalkmışlar, bir şantajla toplumun önüne çıkmışlar'

'Faili meçhuller bir demokrasinin en büyük ayıbıdır. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda 24'üncü dönemde tam 24 kez faili meçhullerin araştırtması için önerge verdi. Her seferinde AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Şimdi kalkmışlar bir şantajla toplumun önüne çıkmışlar; 'bize oy vermeseniz yeni faili meçhuller çıkar' diyorlar. Sizin zamanınızda zaten oldu olmaya da devam ediyor. Faili meçhuller ile mücadele edecek zaten biziz. Allah'ın izniyle 1 Kasım'dan sonra bu Beyaz Toros'u tamamen tarihe gömeceğiz.' 

Kılıçdaroğlu, seçim bürosu önündeki konuşmasının ardından Besni'ye gitti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
4
4
2
2
0