Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Başbakan Üç Çocuğumuza da Ağlamadı'

Kılıçdaroğlu: 'Başbakan Üç Çocuğumuza da Ağlamadı'

adem kara
15.03.2014 - 16:27

Kılıçdaroğlu: 'Başbakan Üç Çocuğumuza da Ağlamadı'

KIRŞEHİR- Miting için geldiği Kırşehir'de helikopterle Bağbaşı Stadyumu'na inen Kılıçdaroğlu, Mucur ilçesi yakınlarında çevik kuvvet otobüsünün devrildiği kazada şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül'ün Medrese Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti.

Şehit Babası Selçuk Örül'e başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, şehit ailesi ile bir süre sohbet etti.

FEZLEKELER

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından çıkışta, eski bakanlar hakkındaki fezlekelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Ayın 19'unda göreceğiz. Fezlekelerin milletvekillerine okunması ve açılması lazım. Milletvekilleri fezleke ile ilgili oy kullanacak. Ne yazıldığını bilip görmeleri lazım ki ona göre karar versinler. Bu konuda ısrarcı olacağız. Bakalım ileri ki günlerde göreceğiz.' dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara Caddesi'ndeki miting alanına geçti.

‘Baba uyan evlatlarını öldürüyor’, ‘Onlar sadece ceplerini düşünürler’, ‘Bedel ödedik bedel ödeteceğiz’ pankartları eşliğinde kürsüye gelen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık, ‘Hırsız Tayyip’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla kesildi.

SİYASİ AHLAK YASASI ÇIKARTACAĞIZ

Konuşmasında AKP ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı hedef alan Kılıçdaroğlu, “İktidara gelirsek, ilk 4 ay içinde siyasi ahlak yasasını çıkartacağız. Bu yasalar ahlaklı insanlar için var. Burası Ahi Evran’ın memleketi. Ahi Evran, ahlakı bu topraklara gelecek olarak bırakmıştır. Onun kuşağını kuşanan esnaf, halka güler yüzlü davranır. O ahlakı temsil eder, dürüstlüğü, adaleti temsil eder. Bu toprakların temel özelliği budur. Ama, ahlak çok değerli, soylu bir kavramdır. Bütün dinlerin ortak alanı ahlaktır. Ahlak üzerinde herşeyi yüceltmeliyiz. Ahlaksızlığa yer vermemiştir bu topraklar. Bunları söylememin nedeni bu yerel seçimlerden sonra genel seçimler olacak. CHP’yi iktidara getirdiğinizde ilk çıkartacağımız kanun siyasi ahlak kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Ahlaksız adamın siyaset yapmaması, kul hakkı yemeyen, halkını düşünen adamın siyaset yapması lazım. Benim için yandaş yok, benim için sadece vatandaş var” diye konuştu.

“DEVLETİ SOYAN İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konuşmasında sık sık AKP'li seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu’nun, “AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Onlar size hizmet için, yoksulluğu önlemek, yasakları kaldırmak için söz verdiler, siz de gereğini yapıp oy verdiniz. Ancak 17 Aralık’ta bütün gerçekler ortaya çıktı, maskeleri düştü. Türkiye bir gerçekle karşı karşıya. Cumhuriyeti soyan, devleti soyan iktidarla karşı karşıyayız” sözleri, üzerine alanda bulunan kalabalık ‘Hırsız Tayyip’ sloganı attı. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine, “Siz öyle slogan atarsanız o gider yarın telif hakkını alır, ayrıca sizden para ister. Biliyorsunuz hayatı para üzerine kurulu’’ karşılığını verdi.

HARAMİLERDEN HESAP SORACAĞIM

Birlik beraberlik mesajı da veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Çanakkale’de dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Bize daha güzel Türkiye bırakmak için mücadele edip kanlarını akıttılar. 30 Mart’ta yeni süreci başlatacağız, ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Halkın iktidarını kuracağız. Var mısınız? Söz mü? Haramilerin saltanatını yıkıp yeniden Cumhuriyeti kuracağız. Siz söz verdiyseniz ben de söz veriyorum gereğini yapacağım. O haramilerden hesabını soracağım' diye konuştu.

SİZ TEMİZSİNİZ İKTİDAR KİRLİ

AKP'ye oy veren vatandaşların temiz, ancak iktidarın kirli olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ben AKP’ye oy veren yurttaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. İyi niyetle oy verdiniz, eleştirirken sakın ola üstünüze almayın, siz temizsiniz iktidar kirli. Siz temiz siyaseti istediniz, onlar siyaseti kirletti. Siz kul hakkı yemediniz, onlar yediler. Hangi başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para çıkar. Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar para çıkar. Eğer çıkar diyorsanız bana örneğini gösterin. Ben sesleniyorum Kırşehir’in’ esnafına, çiftçine, emeklisine, sanayicisine sesleniyorum. Siz hayatınızda 1 milyar dolar keş parayı elinizde tuttunuz mu? O kadar paranız oldu mu? Bilal oğlan’ın var ama. Sabahın 8’inde telefon edip ‘bakanların evinde arama yapılıyor. Sen dikkatli ol evdeki paraları sıfırla’ diyor. O da yeni uyanmış . ‘Babacığım bir daha tekrar eder misin?’ diyor. Ertesi gün saat 10.58 4’üncü kez telefon ediyor. ‘ Babacığım büyük ölçüde hallettik. Birazcık kaldı’ diyor. ‘Ne kadar kaldı ?’ sorusuna ‘30 milyon euro kaldı babacığım. Onu da karanlıkta göndereceğiz’ diyor. Kırşehir’in vicdanına sesleniyorum. 30 milyon euroyu dağıt dağıt bitiremeyen başbakan ve onun hükümetine oy verecek misiniz?”

“HİÇ BİR HÜKÜMET MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMADI”

Hükümetin dış politikasına yönelik eleştiriler getiren Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ta yeni bir tarih yazacaklarını söyledi. Omuz omuza, kol kola kardeşçe sandığa gideceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'Türkiye’nin birliği, barışı, al bayrağımız göklerde özgürce dolaşsın diye sandığa gideceğiz. Bunun bir işareti vardı biliyorsunuz. Sanki Türkiye’deki bütün işleri halletmiş, Mısır ve Suriye ile uğraşıyor. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman hiçbir hükümet Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmamıştır. Eline silah verip ‘git kardeşini öldür' dememiştir. El Kaide militanlarına silah gönderip ‘git kardeşini öldür’ diyen bu hükümettir. Suriye’de akan her kanın sorumlusu bu başçalandır. Kalkmış Suriye’de kan dökülüyor, Mısır’da darbe oldu, diyor. Karşıyız ama orada bir eylemde bir kız çocuğu hayatını kaybetti; Esma. Esma için ağladı. Eyvallah. Kimsenin ölmesini istemeyiz. Öldürülmesini istemeyiz. Esma için ağladı. Bizim 3 çocuğumuz hayatını kaybetti. Birisi Burak Can, birisi Berkin, diğeri polis Ahmet’ti. Gözünden bir damla yaş düştü mü? Yüreğinde insan sevgisi var mı? Onun gözünü dolar doyursun ne diyeyim. İnsanları birbirine düşürüyor. Sakın ola ki hiçbir zaman ayrışmayacağız. O bizi bölmek, kavga ettirmek istiyor asla bölünmeyeceğiz ve kavga etmeyeceğiz. Bu güzel topraklarda barış içinde yaşayacağız. Zorla niye partimize oy vermiyorsunuz diye kızmadım. Hep saygı gösterdim doğruları görmesi için çaba gösterdim. Ama eğer ülkeyi bölerseniz, kamplaştırırsanız, kavga eder hale getirirseniz en büyük zararı vatandaş görür. O yine lider. Parası var, O kaçar gider, dünyalığını yapmış. Yedi sülalesini besleyecek parası var. O sizin paranız. 17 Aralık Operasyonu 85 milyon Euro 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. O parayla 2 milyon 831 bin işsiziniz var. Biliyorum burada da işsizlik var. Bu para hortumlanmasaydı 2 milyon 831 bin işsizimize 8 yıl asgari ücretten maaş ödeyebilirdik. 300 bin atama bekleyen öğretmenin atamasını yapardık, bunlara 30 yıl maaş ödeyebilirdik. Her emekliye 25 bin lira eski parayla 25 milyar lira ikramiye ödenebilirdi. 6 GAP, 8 Marmaray yapılabilirdi. Yenen paranın boyutu bu. Onun için paniğe kapılmış sokak sokak cadde cadde geziyor. Bunların hepsi montaj diyor. İnanıyor musunuz? Eğer bunlar montajsa ben ona bir soru sordum. Dedim ki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtlarını yayınla. 76 milyon yurttaşın ses kaydı oradan geçiyor. Kim kiminle ne zaman kaç dakika konuştu orada belli. Yayınladı mı yayınlayamaz. Çünkü o yürütme organın başı. ‘Ben yürütme organının başıyım’ diyor. Ben zaten biliyorum senin yürütme organın başı olduğunu.'

İKTİDAR ZENGİNLEŞİRSE HALK FAKİRLEŞİR

Kırşehir mitinginde çiftçiye, memura, kadınlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kadınlara da sözüm var. Siz çocuklarınızı sevdiğiniz gibi ülkenizi de seviyorsunuz siz bu memlekette huzur, barış istiyorsunuz. Siz çocuklar ölmesin, onlar büyüsün okusunlar, bizlerden çok daha iyi yaşam koşullarına sahip olsunlar istiyoruz. Ben de istiyorum ki her evde huzur olsun, tencere kaynasın barış olsun. CHP iktidarında geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak, para kadının hesabına yatırılacak. Ele Asgari ücret üzeriden o parayı alıp çocuklarına harcayacak. Sosyal devletin koruması altında olacak. Çiftçi kardeşlerim dünyanın en pahalı mazotu, dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyorsunuz. Gürcistan’da mazot 2 lira Türkiye’de 5 lira. Önemli bir cümle siyasette, iktidarda olanlar zenginleşirse halk fakirleşir. Niye zenginleşiyor siyasetçi. Siyasetçinin halkı soymaması, tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. O zaman 30’unda sandığa kol kola beraber ailecek gideceğiz ve çalışacağız. Düne kadar kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu. Kırşehir’deki bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum, ister açık ister kapalı olsun. Bütün kadınların başımın üstünde yeri var. 30 Mart’ta yeni güzel tarihi Kırşehir yazacak.”

Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitingini barış güvercini uçurarak tamamladı. Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitingi öncesi Başbakan’ın Muş mitingi için Kayseri’den Ankara’ya giden ekibin kaza yapması sonucu şehit olan 4 polis memurundan Gökhan Emre Örül’ün Medrese Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Haberler.com

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/politi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0