Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'AYM İptal Kararı Alırsa Saygı Duyacağız'

Kılıçdaroğlu: 'AYM İptal Kararı Alırsa Saygı Duyacağız'

Ulaş
01.12.2014 - 17:32
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Seçim barajını indirdiğimiz zaman adaletli seçimi sağlamış oluruz. Anayasa Mahkemesi iptal kararı alırsa saygı duyacağız' dedi.

İzmir'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) onuruna verdiği öğle yemeğinde seçim barajı tartışmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu işadamlarının 'Seçim barajının düşürülmesi konusundaki görüşünüz nedir' sorusuna şu yanıtı verdi:

“Seçim barajının yüksek olduğunu defalarca söyledik. Bu barajla ülkede sağlıklı bir demokrasi olmadığını ifade ettik. Ben de talimat verdim, seçim barajı konusunda iki teklif verdik; yüzde 3 ve yüzde 5’e düşürülmesini istedik. İktidar hangisini kabul ediyorsa, seçim barajını indirelim. Seçim barajını indirdiğimiz zaman adaletli seçimi sağlamış oluruz. Yüzde 10 seçim barajını getiren 12 Eylül askeri yönetimidir. Anayasa Mahkemesi iptal kararı alırsa saygı duyacağız.'

“Harama neden ortak oluyorsun”

CHP lideri daha önce, partisinin Ege Bölgesi illeri koordinasyon toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan’ın yolsuzlukla ilgili sözlerine değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı var. Etyen Mahcupyan. Diyor ki, ‘AKP’ye oy veren İslami kesimin bir kısmı yolsuzluk olduğunu kabul ediyor ve bundan rahatsızlık duyuyor.' Kendisini İslami kesim olarak tanımlayan bu yurttaşlara sesleniyorum. İnancına sözüm yok ama bana şunu öğret. ‘Müslümanlıkta en büyük günah kul hakkı yemektir. Devletin hazinesine el uzatmak’ dediler. AKP’ye oy veren bu saygıdeğer yurttaşlara sesleniyorum. Bana öğretilen Müslümanlık buysa senin öğrendiğin Müslümanlık'ta harama neden ortak oluyorsun? 'Devletin hazinesine el uzatana neden oy veriyorsun' diyorum. Benim anladığım Müslümanlıkla senin anladığın Müslümanlık arasında bu fark olamaz.”

Toplantının basına kapalı bölümünde parti yöneticilerine seslenen Kılıçdaroğlu, parti içinde en büyük sorunun güven olduğunu belirtti, Mustafa Kemal Ataturk üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. Kılıçdaroğlu kadınlara da büyük görev düştüğünü söyleyerek, tüm partililerinden partiyi eleştirmeme sözü aldı.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0