Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Angajman Kurallarına Uyulmuyorsa Gereği Yapılmalı'

Kılıçdaroğlu: 'Angajman Kurallarına Uyulmuyorsa Gereği Yapılmalı'

Batuhan
31.01.2016 - 14:53

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâlini kınadı; 'Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa ve bunun da gereğinin yapılması bizim beklentimizdir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti esnasında basın mensupları ile konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye sınırındaki angajman kurallarına uyulmuyorsa gereğinin yapılması gerektiğini beklediklerini söyledi.

Dün gece sınırda yaşanan hava sahası ihlâli ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliği'nin de Türkiye'nin de diğer dünya ülkelerin de Suriye'ye katkı vermesi gerekiyor. Türkiye Suriye ile ilgili yeni angajman kurallarını belirlemiştir ve bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Dolayısıyla bizim angajman kurallarımız bellidir. Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlâl edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa ve bunun da gereğinin yapılması bizim beklentimizdir” dedi.

'Avrupa'nın ezberi bozuldu'

'Avrupa'nın ezberi bozuldu'

Mülteci sorununun Avrupalı liderlerin ezberini bozduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Mülteci konusunun parasal boyuta indirgenmesini asla doğru bulmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti mülteciler konusunda elinden gelen tüm çabayı göstermiştir. Milyonlarca Suriyeli aylarca Türkiye'de kalmıştır. Avrupa Birliği bu konuda tümüyle sessizliğini korumuştur' dedi.

Avrupalıların ancak mülteciler gelmeye başladıktan sonra sesini çıkardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Eğer bir kişi ölümü göze almışsa bir uygar ülkeye gitme konusunda, onun önüne duvarları da örseniz o ölümü göze almışsa o ülkeye gidecektir. Nitekim de gidiyorlar” diye devam etti.

Yeni Anayasa

Yeni Anayasa
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, yeni Anayasa tartışması hakkındaki görüşünü de bir kez daha yeniledi. CHP lideri, 'Türkiye'de seçimler yapılıyor. Milletvekillerini halk mı seçiyor? Hayır halk seçmiyor. Milletin önüne bir liste konuyor. Halkın önüne liste konulursa böyle demokrasi mi olur? Milletvekilini millet seçer. Gelin bunun hukuki altyapısını oluşturalım, kendi ülkemize demokrasiyi getirelim diyoruz. Dolayısıyla biz parlamenter sistemden şikayetçi değiliz. Parlamenter sistemi çalıştırmayan yasalardan şikayetçiyiz. O yasaların kalkması lazım' diye konuştu.

'Cumhurbaşkanını yine parlamento seçebilir'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının yine eskiden olduğu gibi parlamento tarafından seçilebilmesi gerektiğini söyledi. 'Arzu edilirse ille parlamento değil halk tarafından da seçilebilir' diyen CHP Genel Başkanı, 'Yani bir cumhurbaşkanının halk tarafından veya parlamento tarafından seçilmesi o cumhurbaşkanına anayasayı ihlal etme hakkı vermez. Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilirse seçilsin anayasa sınırları içinde görev yapmak zorundadır' diye devam etti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
51
20
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeynep Dereli

ADam dönekliğin tarihini yazdı.

Andy Dufresne

k.oğlu sen hiç dış politika konuşma 'Türkiye iranla savaşsa iranı tutarım' diyen zat senin partinde m.vekili istifasını dahi isteyemedin

kartacali

siz niye böylesiniz? iftira atmadan yürümüyor mu hic bir işiniz? öyle bir twit atmıştır ama o twitte yazanların kendi fikri degil amerikadaki bir düşünce gur... Devamını Gör

hayali karakter

ne oldu da bu derece döndün? putin muayyen günü tribiyle evden mi attı ne etti? siyasetçi değil ergen gerisi hepsi ya!