Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'AKP Davutoğlu'ndan Çok Memnun Değil'

Kılıçdaroğlu: 'AKP Davutoğlu'ndan Çok Memnun Değil'

Ulaş
07.03.2015 - 15:59 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 22:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı konusunda 'AKP öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyarete gittiği Ankara’nın Akyurt ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama soruldu. CHP lideri, 'O benim ilgi alanıma girmiyor. AKP öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler' yanıtını verdi.

Erdoğan dün 'Adaylık konusu Abdullah Bey'in takdiridir. Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur, hayırlı da olur. İsabetli olur' demişti.

Davutoğlu ise Gül’ün adaylığı için 'Böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yok. Ne zaman arzu ederse AK Parti'nin kapıları açık' ifadesini kullanmıştı.

‘Bu işin fıtratında yoktur’

Kılıçdaroğlu son iki haftada altı pilotun öldüğü üç kazayla gündeme gelen F-4 uçaklarıyla ilgili de konuştu:

“Bir şehit babasının söylediği cümleyi asla unutmayalım, 'Kendinize kaçak saray yaptıracağınıza yeni uçak alın' diye. Amerika'nın bile devre dışı bıraktığı bu uçakları hâlâ biz kullanıyorsak, bu kazaları olağan karşılamamız lazım. Siz bunları yapmıyorsunuz, eski uçaklarla pilotları uçuruyorsunuz sonra kazalar oluyor, sonra bunu da işin doğasına bağlıyorsunuz.

Bunların modernize edilmesi, yenilerinin alınması gerekiyor. Kendi savaş sanayiinizi geliştirmeniz gerekiyor. Siz bunları bırakıyorsunuz, 'Kaza oldu, pilotlar öldü, bu işin fıtratında varmış.' Yok efendim, bu işin fıtratında yoktur. Gerçekten bu işin fıtratını sorguluyorlarsa, işin fıtratında olan insanın aklını kullanmasıdır. Allah'ın verdiği en değerli ögedir akıl, aklı kullanmamız lazım. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar, halkı kandırmak istiyorlar.”

‘İftiranın peşine düşeriz’

CHP'li Umut Oran’ın 'Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan'a suikast planı' iddiaları üzerine Twitter'a başvurmasına da değinen Kılıçdaroğlu, 'Parti olarak bizim bir özelliğimiz var. Bize iftira edildiği zaman iftiranın peşine düşeriz ve onu yalanlamak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu bir dönem eski CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın da İsviçre'de banka hesaplarının olduğunun söylendiğini hatırlattı:

'Başvuruldu, böyle bir hesabın olmadığı ortaya çıktı. Benim merak ettiğim şu: Benzer iddialar, AKP yöneticileri hakkında ortaya konduğunda neden onlar ilgili kurumlara başvurmuyorlar? Çünkü iddiaların doğru olduğunu onlar da biliyorlar. İftiralar bize atıldığında biz bunu bütün belgeleriyle, dokümanlarıyla kanıtlıyoruz ve bunların yalan olduğunu söylüyoruz. Umut Oran ile ilgili bu iftiraları atanlar, o belgeleri düzenleyenler yargının önünde hesap vereceklerdir, bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, iftira ile uzun süre yol alınmaz.'

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0