Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs Katliamı

Kıbrıs Katliamı

mustafa
29.05.2015 - 22:30 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 22:38

Rum yalanına yanıt için geldim

Eşi ve 3 çocuğu 1963'te Rumlar tarafından katledilen dönemin Tabip Binbaşısı Nihat İlhan, 'Kanlı Noel'i Türkler gerçekleştirdi' diye yayın yapan Kıbrıs Rum ve KKTC basınına yanıt için 44 yıl sonra Ada'ya geldi. 'Bu yalanlar beni kahre-diyor' diyen emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, Ada'ya ikinci evliliğini gerçekleştirdiği eşi ve çocuklarını da getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KIBRIS'ın yakın tarihine kanlı harflerle yazılan Rumların 1963’teki ’Kanlı Noel Kumsal Katliamı’nın simgeleşen ismi ’Binbaşı’ Nihat İlhan, dinmeyen acısını kalbine gömerek 44 yıl aradan sonra ilk kez adaya geldi. Rumların eşi ve 3 çocuğunu banyo küvetinde hunharca katlettiği emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, son dönemde Rumların ’Kumsal katliamını Türkler yaptı’ iddialarına isyan ederek adaya geldiğini söyledi. Emekli general Nihat İlhan ailesini kaybettiği 1963’teki katliamın ardından adaya bir daha adımını atmadı. Ancak son dönemde Rum ve KKTC medyasında ’Kumsal katliamını Türkiye’nin müdahalesini sağlamak amacıyla Türk askerleri yaptı’ iddialarına isyan ederek 44 yıldır sürdürdüğü ’Kıbrıs’a gelmeme’ kararını değiştirdi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Lefkoşa’ya adımını attı.

Çıkarma plajında: Boşuna ölmediniz

Kıbrıs tarihine kanlı harflerle geçen Kumsal katliamının kurbanı emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, 1974'te Mehmetçiğin Kıbrıs'a ilk çıktığı Girne'deki çıkarma plajına gitti ve anıt mezarda yatan şehitlere ellerini açarak dua etti. 82 yaşındaki Nihat İlhan, 'Ne benim eşim, ne de çocuklarım, ne de sizler boşuna ölmediniz. Bu bayrak dalgalandıkça Kıbrıslı Türkler de sahip çıktıkça bu topraklar sonsuza kadar Türklerin olacaktır, Ruhunuz şad olsun, vatan sağolsun' dedi.

Eğer esir alsaydılar işkence yapardılar

Eşimi esir alsalardı Rumlar ona neler yapmazdı ki, çocuklarımı esir alsalardı, ya işkence yaparlar ya da çok kötü şartlar altında ya çoban yaparlar ya da sakat bırakırlardı. En azından esir olmadıklarını öğrenmiş oldum. Ölmüşlerdi ama esir olmamışlardı. ’Vatan sağ olsun’ dedim, acımı kalbime gömdüm.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın