Görüş Bildir
Haberler
Kerry: 'Türkiye ile Ortak Operasyona Giriyoruz'

Kerry: 'Türkiye ile Ortak Operasyona Giriyoruz'

Onedio Medya
17.11.2015 - 16:48 Son Güncelleme: 17.11.2015 - 18:31

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN'e verdiği röportajda, 'Suriye'nin kuzey sınırını güvenli hale getirmek için Türkiye ile ortak operasyona giriyoruz' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN'de Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı.

Suriye ve Irak'ta IŞİD'in destek kanallarını kapatmayı amaçladıklarını belirten Kerry, 'IŞİD operasyonlar sayesinde öncesine göre yüzde 25 daha küçük bir alana hâkim. Musul ve Rakka arasındaki bağlantıyı kesmeye çalışıyoruz' dedi.

John Kerry, 'An itibariyle Suriye sınırlarının yüzde 75'i kapatılmış durumda. Türklerle geri kalan 98 kilometreyi de kapatmak için ortak operasyona giriyoruz. Yani çok ciddi bir çaba başlamış durumda. IŞİD'e baskının arttığına inanıyorum' diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise 'ABD ile birlikte IŞİD'e karşı ortak mücadele ediyoruz. Önümüzdeki günlerde birlikte bazı adımlar atılacak' dedi.

'Cihatçı John'un öldüğünü doğrulayamam'

'Cihatçı John'un öldüğünü doğrulayamam'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan CNN'e verdiği röportajda Paris'te gerçekleştirilen saldırılar hakkında 'Normal değil, normal olmayacak, normal hale gelmeyecek' diyen Kerry, IŞİD'le mücadelede Rusya ile işbirliğini arttıracaklarını da açıkladı.

Kerry ayrıca, 'Cihatçı John' lakaplı IŞİD militanı Muhammed Emvazi'nin hava saldırıları sırasında hedef alındığını ancak Emwazi'nin öldürülüp öldürülmediğini hakkında bir açıklama yapamayacağını söyledi.

Reuters, Al Jazeera ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
3
2
1
1
0