Görüş Bildir
Haberler
Kerry: 'Suriye'de Savaşı Bitirmek İçin En İyi Fırsatı Yakaladık'

Kerry: 'Suriye'de Savaşı Bitirmek İçin En İyi Fırsatı Yakaladık'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Haftaya Moskova’ya gitmeyi planladığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

Siyasi değişim olmadan kalıcı barışın sağlanamayacağını vurgulayan Kerry, “Şu anı ziyan etmemeliyiz, değerlendirmeliyiz” dedi.

Beyaz Saray: İlk izlenimlere göre Rusya Suriye'den çekiliyor

Beyaz Saray: İlk izlenimlere göre Rusya Suriye'den çekiliyor

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de ilk izlenimlerine göre Rusya’nın açıkladığı gibi Suriye’den güçlerini çektiğini belirtti. Earnest, Rusya’nın hamlesinin Şam yönetiminin Cenevre’deki pozisyonunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda konuşmanın erken olduğunu belirtti.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
13
8
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Berdan

kuzi kerry

Savaşı başlatmasaydınız, bitirmek için fırsat kollamak zorunda kalmazdınız aslında.. Tabii sahiden bitirmek istiyorsanız....

cnsfrd

hayat bunlara güzel 10binlerce kilometre uzaktan kuklaları oynatıp eğleniyolar. yabiz, Türkiye? 1200 km sınırımız yol geçen hani, mayınlı arazide yok ellerim... Devamını Gör