Görüş Bildir
Haberler
Kerry: 'Esad'ın Gitmesi Şart'

Kerry: 'Esad'ın Gitmesi Şart'

yelda kahveci
22.01.2014 - 16:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerry: 'Esad'ın Gitmesi Şart'

İsviçre'nin Montrö kentinde bugün başlayan Suriye konulu konferansta ilk konuşmayı ABD Dışişleri Bakanı John Kerry gerçekleştirirken, Suriye Başkanı Beşar Esad'ın ve ailesinin görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Kerry'nin bu sözlerine Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim gecikmeden cevap vererek AB ve başta Suudi Arabistan ile Türkiye olmak üzere Ortadoğu'daki müttefiklerini Şam rejimine karşı savaşan teröristleri desteklemekle suçladı.

ABD'li ve Suriyeli yetkililer arasındaki bu erken restleşme yaklaşık 3 yıldır devam eden ve 100,000'den fazla insan hayatına mal olan iç savaşı sonlandırmak adına uluslararası aktörleri bu hafta İsviçre'de ne kadar zor bir sürecin beklediğini gösteriyor.

Konferansın açılışında konuşan Kerry, 'Burada gerçekle yüzleşmemiz lazım. Bunu gerçekten yapmalıyız. Bunun anlamı ise Beşar Esad'ın geçiş hükümetinin bir parçası olmayacağı. Kendi insanlarının taleplerine acımasızca cevap veren birisi yeniden meşruluk kazanamaz' ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ise yaptığı konuşmada ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin El Kaide ile bağlantısı bulunan radikal gruplara destek verdiğini belirtti. Muallim, bu desteğin terörizmin Suriye sınırlarının çok ötesine geçme riskini yarattığını dile getirdi.

Muallim, 'New York'ta intihar bombası eylemi yapanlarla Şam'da bunu yapanlar aynı. Kesin olan bir şey bunun burada bitmeyeceği. Birçoğu bunu anlamak istemiyor, tıpkı ABD gibi' ifadelerini kullandı.

  • JAY SOLOMON | WSJ
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0