Görüş Bildir
Haberler
Kerry: 'Esad ile Görüşmek Zorundayız'

Kerry: 'Esad ile Görüşmek Zorundayız'

ATKN
15.03.2015 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de iç savaşın bitmesi için ABD'nin eninde sonunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olduğunu söyledi.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile müzakereye istekli olduklarını, 'Sonunda müzakere etmek zorundayız. Her zaman Cenevre I süreci çerçevesinde müzakere etmekten yana olduk' sözleriyle ifade etti.

Müzakere masasına oturtmak için Esad'a baskının artırılması gerektiğini savunan Kerry, konuşmasında Washington'un savaşı bitirecek siyasi bir çözüm çabalarını canlandırmaya çalıştığını söyledi.

Esad yönetimi ile Suriye muhalefetinin bir kısmı, ilk kez geçen yıl ocak ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen konferansta bir araya gelmişti. İki tur yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştı.

HARF, TWITTER'DAN 'AÇIKLIK GETİRDİ'

Bakan Kerry'nin gündeme bomba gibi düşen bu sözlerinin ardından bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf'den geldi.

ABD'nin Suriye politikasında bir değişiklik olmadığını savunan Harf, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Bakan Kerry, rejim ile masada müzakere edilmiş bir sürece ihtiyacımız olduğuna dair uzun süredir var olan politikamızı tekrar etti. Kerry, doğrudan Esad ile müzakere edeceğimizi söylemedi' dedi.

CIA BAŞKANI: ESAD'IN DEVRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü CIA Başkanı John Brennan da dün sürpriz bir çıkış yaparak, 'Ne Rusya, ne ABD, ne (IŞİD'e karşı) koalisyon ne de bölgedeki devletler… Hiçbirimiz Şam'daki hükümetin ve siyasi kurumların çökmesini istemiyoruz' demişti.

Sputnik Türkiye

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/abd/2015031...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0