Görüş Bildir
Haberler
Kepçe kulak cerrahisinde bir devrim!

Kepçe kulak cerrahisinde bir devrim!

Kepçe kulak cerrahisinde bir devrim!

Günümüzde kepçe kulak pek çok kişinin estetik ve psikososyal gelişimini etkileyen sorunlar arasında.

2009 yılında Türkiye’de yapılan estetik cerrahide “Best of Turkey” yarışmasında tekniğiyle birincilik kazanan ve İngiltere’de gerçekleşen “Best of Europe” oturumunda tekniğini anlatmak üzere Türk Estetik Plastik Cerrahi Derneği tarafından Türkiye’yi temsilen İngiltere’ye gönderilen ve kulak cerrahisinde bir devrime imza atan Op. Dr. Ercan Cihandide kendi geliştirdiği tekniği tüm detaylarıyla anlattı.

Klasik yöntemler kalıcı çözümler sunmuyor       

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ercan Cihandide, klasik teknikler kullanılarak kepçe kulak ameliyatları yapıldığında literatüre göre %25 - %30’lara varan kepçe kulağın tekrar oluşma riskinin olduğunu açıkladı. Klasik tekniklerde kıkırdağın kendisinden geçilen dikişlerin zamanla çok ince ve narin olan kulak kıkırdağını keserek kurtulduğunu ve kulağın eski haline gelerek tekrar açıldığına dikkat çekti.

Kepçe kulaklara kalıcı çözüm

Bu problemi çözmek adına yeni bir teknik geliştiren Cihandide, uyguladığı “Cihandide Tekniği”nde hastalarının hem ağrı problemini, hem dikişlerin ele gelmesi sorununu, hem de kulağın tekrar açılma riskini en aza indirgediğini ifade etti.

“Cihandide Tekniği”ni klasik teknikten ayrıştıran en önemli farkı anlatan Cihandide, kulağı arkaya doğru yatırırken kıkırdağın kendisinden dikiş geçmediğini, bu sayede ipin kulaktan kurtulma ve tekrar açılma riskini en aza indirip doğal görünüme sahip bir kulak elde ettiğini dile getirdi.

Ameliyat sonrası gerginlik ağrısı yok!

Klasik tekniklerde dikişle kulağın geriye doğru yatırıldığını dolayısıyla kulağın arkaya doğru yatmasını sağlayan bütün kuvvetin iki üç tane dikişte ve düğümde toplandığını anlatan Cihandide, bu yöntemin hastaların kulaklarında gerginlik ağrısına neden olduğunu açıkladı. “Cihandide Tekniği”nde ise kıkırdağın kendisinden dikiş geçilmediği için bu denli oluşacak gerginlik ağrısını hastalarının yaşamadığının altını çizdi.

Bu teknik kulağın dış görüntüsünü de şekillendirebiliyor

Klasik yöntemlerde kulağın sadece geriye doğru yatırıldığını ve kulağın dış çeperindeki uyumsuzluklara bir düzeltme yapılamadığını belirten Cihandide, geliştirdiği teknikle kulağın dış çeperindeki kıkırdak sivriliği veya eksikliğinin neden olduğu düzensizliklerin de giderilebilindiğinin önemini vurguladı.

Ameliyat sonrası 2 günde iyileşme

Ameliyat sonrasında iki gün içerisinde hastaların normal hayatlarına geri dönebildiğini söyleyen Op. Dr. Ercan Cihandide, hastalarını ameliyattan sonra aynı gün içinde taburcu ettiklerini belirtti. Cihandide, Türkiye’nin her ilinden gelen başvurular dışında, sıklıkla Avrupa’dan ve Türk Cumhuriyetleri’nden de hastalarının bu ameliyat için kendisine başvurduğu sözlerine ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın