Görüş Bildir
Haberler
Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe kulaklardan nasıl kurtulurum?

Kepçe kulak ameliyatı. Bu yazıda özellikle psikolojik olarak sizi ya da çocuklarınızı olumsuz etkileyebilecek olan kepçe kulak problemlerini ortadan kaldırmayı sağlayacak kepçe kulak ameliyatı hakkında bilimsel bilgileri ve yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu makalede sizlere sunduğumıuz kepçe kulak ameliyatı rehberinde kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılır , kepçe kulak tedavisi ya da kepçe kulak ameliyatı fiyatları hakkındaki en ayrıtıntılı bilgileri öğreneceksiniz.

Kepçe kulaklarınızdan bıktınız mı? Ya da çocuğunuzun kulakları kepçe kulak mı? Psikolojiniz mi bozuldu? Kepçe kulak ameliyatı mı olmak istiyorsunuz? Merak etmeyin işte kepçe kulaklarınızdan kurtulmanın en sağlıklı ve kolay yolları burunameliyatifiyatlari.com ‘da sizlerle.

Kepçe kulak ameliyatı hakkındaki bilgilerden önce kepçe kulaklar hangi sebeple meydana gelir onu açıklayalım. Kepçe kulak problemi genellikle doğuştan yani genetik bir bozukluk sonucunda oluşur. Nadiren olsa da küçüklükten itibaren bir travma ya da kulağın katlanması ve bu şekilde sürekli katlanmış kulak üzerinde yatılması gibi nedenlerle de meydana gelebilir. Dolayısıyla bebeklerimiz yatarken kulaklarını kontrol etmekte fayda vardır. Zira çocuğunuzun katlanmış bir kulak üzerinde yatmayı alışkanlık haline getirmesi ileride psikolojisini oldukça etkileyebilecek olan kepçe kulak problemine neden olabilecektir.

Kepçe kulaklar ister çocukluk ister yetişkinlik dönemlerinde olsun ciddi sorunlara neden olabilirler. Ancak özellikle ilköğretim dönemindeki çocuklarda önceden önlem alınıp tedavi edilmezse durum vahim olabilir. Yetişkinler belli bir noktaya göre olumsuz durumlarla başa çıkabilirken küçük yaştaki çocuklar ne yapacaklarını bilemedikleri için bu durumdan ciddi zarar görebilirler. Çocuklara “komik görünümlü”, “kepçe kulaklı çocuk” ve “acayip çocuk” gibi incitici lakaplar takılabilir. İşte bu durum çocuğun sosyalleşmesini olumsuz etkileyerek, arkadaş edinmesinde problemlere neden olabilir. Estetik açıdan çocuk kendisini de beğenmeyebilir. Bu da özgüven problemleri ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

İngilizcesi “ prominent ears ” olan kepçe kulaklar , kulaklarda görülen şekil ve duruş bozuklukları olarak tanımlanabilir. Kepçe kulaklarda kulakta olması gereken kıvrımlar olmayabilir. Bu durumun nedeni kulağın kafatası ile yaptığı açının normalden daha fazla büyümesidir. Kulak ile kafatası arasındaki açının normalden daha büyük olması sonucunda kıvrımlı görünüm de ortadan kalkmış olacaktır. Kepçe kulaklardan kurtulmak için en iyi yöntemlerden birisi hiç şüphesiz “ kepçe kulak ameliyatı ” dır. İşte kepçe kulak ameliyatı rehberi…

Diğer bir adı otoplasti olan kepçe kulak ameliyatı genellikle çocuklarda ve erişkinlerde lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılır. Ancak, 5 yaş gibi küçük çocuklarda lokal anestezi altında güvenli ve etkili bir şekilde yapılabildiğini belirten bilimsel makaleler ve kaynaklar vardır. Tabii ki bu durum doktorunuzun muayenesi sonucunda bir netlik kazanabilir. Bu nedenle her şeyden önce doktorun ne diyeceği daha önemlidir.Mevcut farklı teknikler vardır. Kıkırdak koruyucu teknikleri veya perkütan ayarlanabilir kapalı otoplasti (Paco) kabul edilebilir; işlem seçimi miktarı ve kullanım için alan kıkırdak türüne bağlı olabilir. [1]

Yumuşak kıkırdak ile kepçe kulak deformiteleri, PACO nedeniyle ameliyat daha kısa sürede kendi avantajları tercih cerrahi seçenek olmalıdır ve aynı zamanda hastalar ameliyattan hemen sonra sonuçları görmek için izin uzamış postoperatif basınç soyunma ihtiyacı olmaması. [2]

Kesisiz otoplasti hem çocuk ve erişkin hastalarda yapılabilir, iyi tolere edilen ve etkin bir operasyon olduğu gösterilmiştir. [3] Bu prosedür, açık operasyona göre daha az invaziv ve minimal komplikasyon ile ilişkilidir.

Bir kesisiz otoplasti bir değişiklik mükemmel sonuçlar lokal anestezi ile erişkinlerde yapılabilir. [4]

Ameliyattan sonra hastalar hemen günlük aktivitelerine dönebilir. Bu düşük komplikasyon oranı ve yüksek hasta memnuniyeti ile ilişkilidir.Ameliyat sonrası bakım, yerel uygulamaya göre değişir: Bazı hastalar (özellikle geceleri) sonradan birkaç hafta için koruyucu kafa bandı takmak tavsiye edilebilir. Saç 14 gün sonra yıkanabilir; Hastalar bu alanın temizlenmesi ve daha sonra iyi kurutulması özellikle dikkat çekmek için tavsiye edilmelidir.Yüzme. [5] İletişim spor sekiz hafta boyunca kaçınılmalıdır en az iki hafta (ideal 4-6 hafta bekleyin) kaçınılmalıdır.

Hastalar işlem sonrası herhangi bir zamanda uçakla seyahat edebilirsiniz.

Yara izleri geç iyileşebilir.

Kulaklarda uyuşma olabilir.

Simetri problemleri yani asimetrik durumlar hastayı olumsuz etkileyebilir.

Kulaklarda şişmeler olabilir.

Yukarıda bahsedilen durumlarda doktorunuz sizlere ne yapmanız gerektiği konusunda bilgilendirme yapacaktır. Özellikle ameliyat sonrası doktorunuzu söylediklerini ciddiye almanız iyileşmeniz açısından faydalı olacaktır.

Bu makalede sizlere kepçe kulak ameliyatı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Bu kepçe kulak ameliyatı rehberinde kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılır ve en uygun yaş hangisidir gibi soruların cevaplarını da öğrendiniz. Merak ettiğiniz başka sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar formunu kullanarak uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

Kaynak: http://burunameliyatifiyatlari.com/ke...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kepçe Kulak Ameliyatı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın