Görüş Bildir
Haberler
Farklı Türlerde Yapılmış Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Oyun !

Farklı Türlerde Yapılmış Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Oyun !

Cem Kizik
18.05.2016 - 17:42

1990'ların ortasında oyun dünyasına PC'lerin hayatımıza girmesiyle hepimiz daha fazla aşina olduk ! Peki 90'lardan itibaren DOS oyunları dahil neler oynadık? Neleri unutmadık ? Beğeninize sunuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Ultimate Doom (Original Dos Version)

PC'lerin daha henüz DOS işletimiyle kullanıldığı, oyunu çalıştırmak için komutlar yazmamız gerektiği yıllarda herkesin zamanını çalan ve PC'de PFS tarzı oyunların atası olan Doom, 1993 yılında ID Software tarafından tasarlanmış ve piyasaya sürülmüş. Piyasaya flopy disk ortamında sürülmüş olmakla beraber, internetin yaygınlaşmasıyla 50 milyon bilgisayara da indirildiği düşünülmektedir. Bir çoğunuzun bu oyunu videosunu izlerken hatıraları canlanacaktır yeniden :)

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=JPRx_...

9. Descent

8. Blood: History of The Remakes

7. Duke Nukem 3D

6. Age of Empires 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Quake 1

4. Warcraft 1: Orcs & Humans

3. The Curse of Monkey Island

2. Command & Conquer: Red Alert

1.

1.

1 numarada, oyun grafik motoru anlamında da çağ atlamamızı sağlayan, sınırlarımızı ve hayal dünyamızı zorlayan Valve Software tarafından geliştirilen Half-life yer alıyor. FPS oyunlarının kralı diye tabir edebileceğimiz oyunda, Gordon Freeman adlı karakteri oynadığımızı hemen hatırlayacaksınız. Ah o Gordon Freeman yok mu? O hatayı yapıp labaratuarda gerçekleştirdiği patlatmanın ardından dünyamız değişiyor ve kendimizi Black Mesa'nın yaratıkları ile baş başa buluyoruz. Hala bir çoğumuzun  adını yanlış telafuz ettiği oyun, 19 Kasım 1998 tarihinde piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra oyun piyasasındaki haklı yerini alarak 1. numaraya kadar yükseldi. Oyun o kadar iyi bir başarı sağladı ki, daha iyilerini yapmak için diğer yazılımcı firmaların farklı arayışlara girmesi ve kendi sınırlarını zorlamalarına sebep oldular. Oyunun diğer bir özelliği de bu oyun altyapısına bağlı olarak Team Fortress, Counter-Strike gibi birçok oyunun geliştirilmesidir. Oyunun devamı olarak birçok yapım geliştirildi. Oyun tarihi hala sabırsızlıkla Half-life 3'ün çıkış tarihini beklemektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın