Görüş Bildir
Haberler
Kenan Evren'in Kızı: '70 Milyonun 60 Milyonu Babamı Takdirle Anıyor'

Kenan Evren'in Kızı: '70 Milyonun 60 Milyonu Babamı Takdirle Anıyor'

Deniz Gök
12.05.2015 - 00:31 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 11:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Cumartesi günü tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in kızı Şenay Gürvit babası Evren ile ilgili olarak konuştu.

Mirgün Cabas'ın CNN Türk'te yayınlanan Her Şey programında konuşan Kenan Evren'in kızı Şenay Gürvit, babasının yaptıkları konusunda aile olarak hiç bir vicdani muhasebe içinde olmadıklarını, içlerinin çok rahat olduğunu söyledi ve Evren'le ilgili eleştirilere '70 milyonun 60 milyonu Evren Paşa diye takdirle anıyor. Geri kalan 10 milyon da ne derse desin hiç bir önemi yok' dedi.

Evren'in kızı şöyle konuştu:

'Babacan bir insandı. İyi yürekli insandı, herkesin iyiliğini isterdi. Bunların böyle olacağını biliyorduk. Bunları hak etmedi. O günden bugüne aynı anayasayla yönetiliyoruz. İşlerine gelince anayasa değiştirilsin diyorlar. Halka yanlış bilgiler vermemek lazım. Babam çok dürüst bir adamdı. Ailecek alnımız ak, bunların hiçbirini hak etmedi. Allah ona yattığı yerde rahatlık versin.

Yine bunlar olsa, yine yaparım dedi. Bunu hiçbir zaman saklamadı. Net bir adamdı. Böyle adamlara Türkiye'de çok ihtiyaç var. Hele bugünlerde… Tekrar sağlıklı bir ortamda beraber olursak, daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

'Asılmalarını savunmadı'

Savunmadı. Her şey saptırılıyor. Medya, toplumu yanlış bilgilendiriyor. Bazı bölüm profesörleri görüyorum ki inanamıyorum. Allah öğrencileri böyle profesörlerden korusun. 12 Eylül'ü kendi kafalarına göre anlatıyorlar. Umrumuzda bile değil. Hiç bizi ilgilendirmiyor. Bizim hükümetle bir işimiz de yok. Evlatlar olarak vazifemizi yaparız. Bu rütbeler de özel olarak değil hak ettiği için verildi.

Bana günlerdir ne telefonlar geliyor anlatamam. İnsanlar şükranlarını sunuyor babam için. Hayır vicdanen hiç bir şey yok. Bizim ailemizde böyle bir vicdan muhasebesi yapılmamıştır. Bugünkü Türkiye ortamı çok mu güzel? Askerler içeri alındı boşu boşuna. Kimin sesi çıktı söyler misiniz? Biz yanlış yönlendirildik diyorlar, böyle mi devlet yönetilir. Olayları o günün şatları içinde değerlendirmelisiniz. Bugünün şarlarıyla değerlendiremezsiniz.

'Kim ne derse desin...'

Kim ne derse desin zerre kadar umurumuzda değil. Herkes diyor ki Evren Paşa sayesinde çocuklarımız okudu. Beni yoldan çevirip Evren Paşa sağolsun diyorlar. Asılan çocukları babam mı astırdı. Ne alakası var? Toplum yanlış yönlendiriliyor.

İster etsinler, ister gelsinler, ister gelmesinler, biz bizim ailemizi biliyoruz. Biz bizim babamızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ne problem vardı düzeninde? Ben 67 yaşında bir insanım.

'70 Milyonun 60 Milyonu Babamı Takdir Ediyor'

Babamı layık olduğu şekilde gömülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben babamı katiyen rahatsız olmadığını söylüyorum. Hala bana ne düşünüyorsunuz diye sormanızı da hayretle karşılıyorum. Babam er olarak vefat etseydi çok mu mutlu olacaksınız. İnanın 70 milyonun 60 milyonu Evren Paşa diye takdirle anıyor. Geri kalan 10 milyon da ne derse desin hiç bir önemi yok.'

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0