Görüş Bildir
Haberler
Kelime Oyunu da ‘Alo Fatih’ Kurbanı mı?

Kelime Oyunu da ‘Alo Fatih’ Kurbanı mı?

yelda kahveci
22.02.2014 - 15:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelime Oyunu da ‘Alo Fatih’ Kurbanı mı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ciner Grubu’na ait Show TV’de yayınlanan Kelime Oyunu yarışmasının ‘yiyici’ cevaplı soru nedeniyle yayından kaldırılmasında RTÜK’ün bir dahli olmadığını, kanal yönetiminin kendi inisayitifiyle bu kararı aldığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Kelime Oyunu adlı programın Show TV’den kaldırılmasını sordu.

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem’in haberine göre, Tanrıkulu, önergesinde, “Programın yayından kaldırılmasına ilişkin olarak hükümetinizin, RTÜK’ün bu konuda bir uyarısı olmuş mudur? Programda ‘YİYİCİ’ kelimesinin geçmesi akabinde programın yayından kaldırıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Önergeyi Erdoğan adına yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Sözü edilen ‘Kelime Oyunu’ programının Üst Kurulca yayından kaldırılması yasal olarak mümkün olmayıp, söz konusu programın kanal yönetiminin kendi inisiyatifiyle yayından kaldırıldığı değerlendirilmektedir” dedi.

RTÜK’ün, yayında kaldığı süre boyunca Kelime Oyunu yarışmasına hiç çeza vermediğini belirten Arınç, programın yayından kaldırılma gerekçesini açıklamanın kanal yönetiminin takdirinde olduğunu söyledi.

Kelime Oyunu’nu hazırlayan ve sunan Ali İhsan Varol, Gezi sürecinde hazırladığı ince sorularla eylemlere destek vermiş, Varol’un bu protestosu nedeniyle programa son verilebileceği iddia edilmişti. Bloomberg HT’de yayınlanan yarışma, aylar sonra yine Ciner Grubu’na ait Show TV’ye geçmişti.

Kelime Oyunu programı 17 Aralık operasyonuna da kayıtsız kalmamıştı. Ali İhsan Varol, Programda yarışmada ‘Halk ağzında rüşvet alan’ ı sormuştu. Sorunun doğru yanıtı ‘Yiyici’ olarak belirtilmişti.

diken.com.tr

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/kelime...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0