Görüş Bildir
Haberler
Kelepçeli Vatandaşa Polisten Yumruk

Kelepçeli Vatandaşa Polisten Yumruk

Sosyal medya, bekçilerin vatandaşa yönelik orantısız müdahalesini konuşulurken benzer bir görüntü de Ordu'dan geldi. Polislerle tartıştıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alınan bir kişi, bir polis memuru tarafından darp edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'nün haberine göre Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde dolmuşçuluk yapan Yetiş Arıkan (35), geçtiğimiz Cumartesi günü 9 aylık hamile eşini hastaneden almak için yola çıktı.

Seyir halinde telefonla konuşan Arıkan’ı sokağa çıkma kısıtlamasında görevli polis ekibi, işaretle uyardı. Yetiş Arıkan da telefonu kapatarak yoluna devam etti. Ancak, aynadan baktığında polislerin plakasının fotoğrafını çektiğini fark etti. Bunun üzerine geri dönerek polislere, “Abi niye fotoğraf çektin? Beni uyardıktan sonra telefonu bıraktım” dedi. Bunun üzerine tartışmaya başlayan Arıkan ile polisler arasında bir süre sonra arbede çıktı.

Arbedenin alevlenmesi üzerine polis memurları, Yetiş Arıkan’ı yere yatırıp kelepçe taktı. Bir polis memuru, ekip otosuna götürülen Arıkan’a arkadan yumruk attı.

Gündüz vakti yaşanan arbede ve darp anı ise bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Arıkan’ın da kendisine arkadan vuran polise tekme atmaya çalıştığı da görüldü. 🎥

“Görevli polis memuruna mukavemet” suçundan ifadesi alınıp serbest bırakılan Arıkan da darp raporu alıp jandarma karakoluna giderek polislerden şikayetçi oldu.

'Araçtan indirip darp ettiler'

Yetiş Arıkan, jandarmada verdiği ifadesinde konuşmak için geri döndüğünü söyleyerek, polis memurlarının kendisine küfür ve hakaret ettiklerini iddia etti. Arıkan, iki polis memurunun kendisini araçtan zorla indirdiğini ileri sürerek, “Araçtan indirip üzerime baskı uyguladılar. Ben o anda hem ayağa kalkmaya çalışıyordum. Hem de derdimi anlatmak istiyordum ancak hiç bir polis beni dinlemedi. Yerde baskı uygulayarak beni kontrol altına aldılar. Ben onlara karşı gelmedim. Tehdit ve hakaret etmedim. Beni yatırdıkları sırada bir polis memuru beni darp edip küfür etti. Onlar bana zor kullandılar ama ben karşılık vermedim” diye konuştu. 

Yetiş Arıkan kendisin darp eden S.Y. ile, küfür ve hakaret eden F.S. isimli polis memurlarından şikayetçi oldu.

Görüntüleri Facebook hesabından paylaşan Arıkan, AKP'li Milletvekili Metin Gündoğdu tarafından arandığını da yazdı. 👇

Görüntüleri Facebook hesabından paylaşan Arıkan, AKP'li Milletvekili Metin Gündoğdu tarafından arandığını da yazdı. 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
16
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Someone else

Sen bütün magandaları topla bekçi yap. Olay olunca da telefon et; neymiş devlet vatandaşının yanındaymış. Buna söylenecek tek bir kelime var sadece ......

Selam Özbakan

o polislerde farkındadır yinede uyarayım bilader orası ordu o polisler bundan sonra kendine dikkat etsin

U3erkerA

Polislerde çok korkmuştur, tir tir titriyodur şimdi. Sokak ağzıyla polis mi tehdit ediyorsun? Açıkça yaz anlayamadı kimse.

gaydırı guppak

devlet yanında da hükumet değil. bu hükumet de vatandaşının yanında bi kere de zarar görmeden önce olsun ayrıca. hep canımız yanınca yanımızda olacağı(!) tu... Devamını Gör