Görüş Bildir
Haberler
Kefalet Peşindeki Zarrab Mahkemeye 50 Milyon Dolar Teklif Etmiş

Kefalet Peşindeki Zarrab Mahkemeye 50 Milyon Dolar Teklif Etmiş

Ulaş
19.05.2016 - 01:58 Son Güncelleme: 19.05.2016 - 10:59

İran’a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile ABD’nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab, 50 milyon dolar kefaletle serbest kalabilmek için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Zarrab'ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan teklifte, 50 milyon dolarlık tahvilden oluşan bir kefalet bedeli önerdiğini belirtti.

 Zarrab’ın, serbest kalması halinde Güney Manhattan sınırları dışına çıkmayacağının taahhüt edildiği dilekçede, kaldığı evin kapısında iki silahlı güvenlik görevlisinin sürekli nöbet tutacağı belirtildi. Mahkemenin onay vermesi halinde tutulacak olan bu evde Zarrab’ın uydu takip sistemiyle gözlem altında tutulacağını kaydeden avukatlar, müvekkillerinin evden yalnızca sağlık hizmetleri, dini görevler ve duruşmalar için çıkacağını söyledi.

Preet Bharara'nın ofisi teklifi reddetti

Preet Bharara'nın ofisi teklifi reddetti

Ancak bilgilere göre savcı Preet Bharara'nın ofisi Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın bu teklifini 'yetersiz' olduğu gerekçesiyle reddetti. 

Avukatlar konuyu bir kez daha kefalet duruşmasına götürmek için başvuruda bulundu.

Talepte Ebru Gündeş vurgusu

Talepte Ebru Gündeş vurgusu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zarrab'ın avukatlarının ifadesine göre İran asıllı iş adamı 50 milyon dolar tutarındaki kefaletin kabul edilmesi durumunda 'uluslararası bir şarkıcı olan eşi Ebru Gündeş'in kariyerine zarar vereceği ve onun bir kaçakla evli olacağı' gerekçesiyle anlaşmanın şartlarını tereddütsüz yerine getirecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
91
46
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bornoz

Türkiye'de 1 milyona bağlardın işi,hemde her şey dahil..

Berkut Keskin

adam rüşvet vermeden duramıyor amk:D

Franky

İllegal veya legal rüşvet vermeden durmuyor