Görüş Bildir
Haberler
Kediler Neden Miyavlar?

Kediler Neden Miyavlar?

Komik Kedi TV
22.09.2015 - 22:48

Kediler birçok nedenden miyavlaya bilir. Bunların başında açlık, mutluluk, çiftleşme isteği veya rahatsızlıklar gelir. Kedinizin neden miyavladığını anlamak için bulunduğunuz ortamda birçok ipucu elde edebilirsiniz. Eğer kediniz mutfakta etrafınızda dönerek miyavlıyorsa muhtemelen acıkmıştır.

Siz eve gelir gelmez ortalıkta koşuşturarak yapılan miyavlamalar ise size bir çeşit hoş geldin ve akabinde ilgi beklentisi için yapılan miyavlamadır. Onu geri çevirmeyin çünkü her zaman böyle bir karşılama göremeyebilirsiniz.

Kedinizin sesi bazen de iç güdüsel olarak kendi sesini duyurmak için çıkar. Özellikle çiftleşme dönemlerinde kediniz karşı cinse sesini duyurabilmek için dakikalar hatta saatlerce miyavlayabilir.

Kedinizin tıslaması, çığlık benzeri bağırışları ve tükürükler saçması kedinizin kedisini savunmak için çıkardığı seslerdir ve kedinizin bir şeylerden korktuğunu gösterir.

Ayrıca kedinizin gırlaması (içinde küçük bir motor çalışıyormuş gibi sesler çıkarması) mutluluk ve huzur belirtisidir. Bu gibi durumlarda genelen okşanmak ve sevilmek ister hatta işi bir adım öteye götürerek bir kenarınıza kıvrılıp uyumaya başlayabilir.

Sesi çıkmayan kedinizin miyavlamaya başlaması veya sürekli miyavlayan kediniz aniden susması ise bir rahatsızlık belirtisi olabilir. Bu nedenle onu iyi gözlemlemeli ve veteriner hekiminize danışmalısınız.

Kedi sesini anlamak her zaman bu kadar kolay olmayabilir. Kedinizi miyavlarken muhakkak size birşeyler anlatmaya çalışıyordur. Zamanla onla iletişim içinde oldukça onu daha iyi anlayacaksınız. Ona kulak verin ve bundan keyif alın çünkü sizle iletişim kurmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kedi Sesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın