Görüş Bildir
Haberler
Keanu Reeves'ten İlham Verici Yeni Yıl Mesajı: "Bugünü Yaşayın!"

Keanu Reeves'ten İlham Verici Yeni Yıl Mesajı: "Bugünü Yaşayın!"

Dolores Haze
25.12.2015 - 10:56 Son Güncelleme: 25.12.2015 - 13:57

Kariyeri boyunca pek çok derin karaktere hayat veren Keanu Reeves'in gerçek hayatta ağır bir depresyon atlattığını duyduğunuzda şaşırabilirsiniz. Bazen ünlülerin de mutlu olmaya çabalayan, mümkün olan en iyi şekilde yaşamaya çalışan insanlar olduğunu unutuyor ve hayatlarının 'mükemmel' olduğunu düşünüyoruz.

Not: Bu açıklama ve fotoğraf, Keanu Reeves'in resmi olmayan bir fan sayfasından alınmıştır. Aşağıdaki yazıyı gerçekten Reeves'ın yazıp yazmadığı henüz bilinmemektedir.

Kaynak: http://www.collective-evolution.com/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Arkamdaki insanları görüyor musunuz? İşe yetişmeye çalışıyorlar ve etraflarındaki hiçbir şeye dikkat etmiyorlar. Bazen günlük hayatlarımıza o kadar dalıyoruz ki, hayatın güzelliğinin tadını çıkarmayı unutuyoruz. Başınızı kaldırın ve kulaklıklarınızı çıkarın. Gördüğünüz birine 'Merhaba' deyin ve acı çekiyormuş gibi görünen birine sarılın. Birine yardım edin. Her günü son gününüzmüş gibi yaşamalısınız. İnsanlar benim birkaç yıl önce depresyonla mücadele ettiğimi bilmiyorlar. Bunu kimseye anlatmadım. Depresyonla savaştım ve iyileştim. Beni mutlu olmaktan alıkoyan tek kişi yine bendim. Her güne kıymetli olduğunu bilerek yaklaşın. Yarının garantisi yok, o yüzden bugünü yaşayın! Umarım bu gönderiyi, bu yılbaşında sevgiyi yaymak için paylaşırsınız.'

Reeves'in, çağımızın sorunu olan iletişimsizliğe dikkat çekmek için yayınladığı bu fotoğraf ve mesajın samimiyeti tüyler ürpertici. Sanki birbirimizle konuşmaya korkar gibiyiz; ancak Reeves'in dediği gibi bir yabancıya 'Merhaba' demek bile büyük bir etki yaratabilir. Bu küçük bir şey gibi gözükse de, iki tarafın da kendisini iyi hissetmesine yol açacak bir jest.

Pek çoğumuz hayatımızın belli dönemlerinde depresyonla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Reeves'in sözleri bugünün muhteşem bir hediye olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor ve şunun farkına varmamızı sağlıyor: Gerçekten var olan tek an, 'şu an'dır. Çoğunlukla geçmişte olan bir şeye kafamızı takıyor veya gelecekle ilgili endişelerimizin içinde boğuluyoruz. Üzüntü ve pişmanlık bize aktif olarak bir sorunu çözmeye çalıştığımız hissini verse de, aslında bizi mutlu olmaktan alıkoyuyor. Anı yaşamak, bizi bu yorucu düşünce döngüsünden kurtarıp hayattan gerçekten zevk almamızı sağlıyor. Belki de bu yüzden durup bir nefes almak önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
51
10
7
4
3
0