Görüş Bildir
Haberler
Kazdağları Baraj İstemiyor!

Kazdağları Baraj İstemiyor!

Onedio Medya
17.10.2014 - 14:54 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 16:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılması planlanan Zeytinli Barajı’nın fizibilite çalışmaları kapsamında toprak numunesi almak için jandarma desteğiyle birlikte gelen DSİ görevlilerine Mehmetalan köylüsü izin vermedi

Kazdağları madencilikten sonra şimdi de baraj tehdidi altında. Balıkesir'in Edremit'e bağlı Mehmetalan Köyüne yapılması planlanan Zeytinli Barajı'nın fizibilite çalışmaları köylüler tarafından durduruldu. Dün sabah saat saatlerinde bir DSi aracı, bir kepçe ve bir jandarma otosundan oluşan ekibin Kaşıkçı Deresi ve Kirişlik Vadisi civarından toprak almaya çalışmasının öğrenilmesiyle birlikte toplanan Mehmetalan köylüsü çalışmanın olduğu yere doğru yürüdü. Çalışmayı yürüten görevlilere tepki gösteren köylüler 'Barajı kesinlikle istemediklerini ve toprak alamayacaklarını' söylediler. Köylülerin tepkiyi sürdürmesi ve iş makinesinin önünde oturarak çalışmayı engellemeri üzerine ise iki jandarma ekibi daha takviye olarak olay yerine getirildi. Görevliler jandarma koruması eşliğinde araçlarına binerek tutanak tuttular. Görevliler bölgeyi terketmek zorunda kaldılar.

KAYMAKAM GÜVENİYORMUŞ

Metmetalan köyü muhtarı Metin Aktaş sabah Zeytinli Jandarma Karakoluna çağırıldığını, burada Jandarma ile beraber DSİ'den bir mühendisin ve özel şirket çalışanı olduğunu düşündüğü iki kişinin kendisi ile konuştuğunu, Jandarma komutanının kendisine 'Biz görevlilere eşlik edeğiz sen de görevlilerle birlikte köye gel. Fizibilite çalışması yapılacak. Toprak alınacak. Bir sorun çıkmasın' dediğini söyledi. Muthar Aktaş ise baraja karşı olduklarını söyleyerek bunu reddetti. Ardından köylüyü arayarak 'baraj çalışması için görevlilerin' gelmekte olduğunu haber verdi. Mehmetalan Köylüleri 22 EkimÇarşamba günü Edremit Cuhmuriyet Meydanı'nda konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacaklar.

Milli Park'ı tehdit ediyor

Mehmetalan Köyü 140 haneden oluşuyor. Köyde baraj yapılması halinde 66 ev ve bin 800 dönüm zeytinlik sular altında kalacak. Köyde zeytincilik önemli bir geçim kaynağı. Bunun yanı sıra, Kirişlik Vadisi’nde köye ait 4 turistik tesis var. Mehmetalan köyü ve Zeytinli Çayı da Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde. Barajın su toplama havzasının önemli bir bölümü Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde kalıyor.

MUSTAFA ERDEN KAHVECİ | BirGün

Kaynak: http://birgun.net/news/view/kazdaglar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0