Görüş Bildir
Haberler
Kazanmak İçin Buraya: Yeni Başlayanlar İçin İpuçlarıyla Fortnite Rehberi!

Kazanmak İçin Buraya: Yeni Başlayanlar İçin İpuçlarıyla Fortnite Rehberi!

Don't mind me
24.12.2018 - 12:31

Son yılların en popüler oyun türü olan Battle Royal oyunlarının en popülerlerinden biri olan Fortnite, inşa mekanikleriyle diğerlerinden ayrılıyor. Oyunda pek çok ince ayrıntı ve taktik var. Daha çok yeni başlayan çiçeği burnunda oyuncular için hazırladığımız Fortnite rehberimize şöyle bir göz atmanızda fayda var! Fortnite nasıl oynanır, taktikleri nelerdir, nasıl kazanılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnşa mekanikleri Fortnite'ın en önemli unsuru! Standart inşa tuşlarını mutlaka değiştirin!

Fortnite her ne kadar bir nişan oyunu olsa da iyi bir inşacı değilseniz, oyunda başarılı olmanız zor. Bariz durumlar haricinde özellikle açık alanda yapı kurmadan saldırı yapmayın. Rakibinizden yüksekte olmak her zaman bir avantajdır.

İnşa tuşlarını mutlaka değiştirin! Oyunda duvar, rampa, çatı ve zemin olmak üzere 4 adet platform mevcut. En sık kullanılanlar genellikle duvar ile rampa, bu özelliklerini rahat kullanabileceğiniz tuşlara atarsanız, oyunda inşa hızınız artacaktır.

Oyuna eklenen deneme modlarına girerek, inşa kabiliyetlerinizi hızlandırmak için çalışmalar yapabilirsiniz.

Silahlar kadar inşa için kullanılacak kaynaklar da önemli...

Oyunda odun, tuğla ve demir olmak üzere 3 adet temel kaynak var. Kurduğunuz her yapı 10 adet kaynağa mal oluyor. Bu yüzden bolca kaynak toplamanız lazım. Oyun ortalarında toplamda en az 600 kaynağa sahip olmanız önemli.

  • Odun, en az dayanıklı ama en seri kurulan kaynak. Ağaçlardan rahat ve bolca bulabilirsiniz. 

  • Tuğla, orta dayanıklılık ve orta kurulma süresi var, daha dayanıklı bir yapı için tercih edilebilir.

  • Demir, hem az hem de toplaması zahmetli bir kaynak. Sadece oyun sonunda alandan eminseniz daha sağlam bir yapı kurmak adına gerekebilir.

Kaynaklarda oduna ağırlık verebilirsiniz, demir ve tuğla için ekstradan çaba sarf etmeniz çoğu durumda gereksiz olacaktır.

Envanterimde ne taşımalıyım?

Envanterimde ne taşımalıyım?
  • Oyunda bir adet saldırı tüfeği (M16, SCAR vb) ve pompalı tüfek taşımanız şart. Saldırı tüfekleri orta menzilde, pompalı yakın mesafede oldukça etkilidir.

  • Fortnite'ın şu anki metasında, ilk atışı pompalı tüfek ile yapıp hafif makineli tüfekle (SMG) taramak güçlü bir yöntem. Pompalı silahın ateş sıklığı azaldığı için yeterince hasar veremeyebiliyor. Envanterde mutlaka bu üçünü bulundurun. 

  • Geri kalan 2 slota ise medikal malzemeleri yerleştirin. Kalkan ve can malzemeleri taşımak Fortnite'da olmazsa olmazdır. Güzel silahlar bulsanız da bir ikisini gözden çıkartıp en az 1 slotta sağlık malzemesine yer verin.

  • Keskin nişancı tüfekleri ve roketatar gibi malzemeler nadir bulunsa da duruma göre işinize yarayabilir. Ancak daha önemli malzemelerinizden feda ederek, belki oyun boyunca kullanmayacağınız roketatarı almak, işinize yaramayacaktır.

Oyuna yeni başladım, nereye inmeliyim?

Oyuna yeni başladım, nereye inmeliyim?

Fortnite'da iyi eşyalar toplamak, en önemli şeylerden biri. Kalabalıktan uzak olmak adına loot açısından zengin olmayan yerlere inmek, istediğiniz eşyaları bulamamanıza ve oyunun devamında zorluklar yaşamanıza sebep olacaktır.

Ayrıca hiç tercih edilmeyen ve boş bir yere inmek daha az çatışma tecrübesi yaşamanıza ve oyuna alışma sürecinin gecikmesine sebep olur. 

Otobüsün takip ettiği patikaya göre bazı yerlere atlayan daha fazla oyuncu olabilir.

Hem iyi silahlar bulunabilecek hem de çok kalabalık olmayan lokasyonlar hangileri?

Hem iyi silahlar bulunabilecek hem de çok kalabalık olmayan lokasyonlar hangileri?

Bizim önerilerimiz:

  • Mutlu Mahalle

  • Keyifli Köy

  • Kaynar Kaplıcalar

  • Başıboş Baraka

  • Ballı Bölge

Bu 5 bölge dışında, Mutlu Mahalle yakınlarındaki 'Motel' lokasyonu ve Palmiye Park'ın alt tarafındaki köy lokasyonu sizlere bolca sandık vadediyor. Ancak dikkat edin, bu lokasyonlar diğer oyuncular tarafından da tercih ediliyor. Kalabalık olmasa da gardınızı düşürmeden dolaşın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atladığınızda her zaman bir çatıya inin!

Atladığınızda her zaman bir çatıya inin!

Evlerin hemen hepsinin çatısında sandık bulabilirsiniz. Bir çatıya atlamak, aynı zamanda oyuna otomatik olarak yükseklik avantajı ile başlamanızı sağlar.

Kazanamayacağınız savaşlara girmeyin!

Bunu bilmek imkansız da olsa, gördüğünüz her oyuncuya saldırmak, ani ölümünüz ya da kendinizi zor bir duruma sokmanızla sonuçlanabilir. 

Örneğin fırtına arkanızdan yaklaşırken alana sizden daha yakın bir oyuncuya saldırmak, onun sizi durdurarak fırtınada kalmanıza ve daha kolay ölmenize neden olabilir.

Unutmayın, Fortnite dinamik bir oyun! Metaya ayak uydurun!

Fortnite'ın ilk aylarında, inşa mekanikleri şu anki kadar iyi bilinmiyordu ve kullanılmıyordu. Ancak şu an oyundaki çoğu oyuncu neredeyse profesyonel oyuncular kadar hızlı yapı kurabiliyor.

Silahlar konusunda da aynı şey geçerli, eskiden pompalı tüfek ile bir atış rakibi kolayca öldürürken şu anki 'spray' metasında pompalı tüfek ve hafif makineli tüfek kullanılıyor.

Ayrıca profesyonel oyuncuları izlemek de size çok şey katar. Ninja, Tfue, Daequan Loco gibi Fortnite'ta master yapmış yetenekli oyuncuları izleyebilirsiniz.

Peki sizlerin Fortnite taktikleri neler? Nerelere atlamayı seviyorsunuz? Kaç galibiyetiniz var? Yorumlarda buluşalım!

Peki sizlerin Fortnite taktikleri neler? Nerelere atlamayı seviyorsunuz? Kaç galibiyetiniz var? Yorumlarda buluşalım!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
15
11
8
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AğamBizleEğleniy

abi ben oynuyorum bu oyunu ama ölmekten sıkıldım ya...türk oynayan arkdaslar varsa oynıyalım beraber.

Ali Cabbarov

istersen benle oynariz reis azerbaycanliyim pro gibi oynuyom

jupiterman

Birazdan gelir "Abiiii Fortnite oynamayı bilmeyenler de kendine adamım demesin bir zahmet..." diye salyalarını etrafa saçan tipler. Ama unuttukları bir şey v... Devamını Gör