Görüş Bildir
Haberler
Kaz Dağları'nda Yapılabilecek Bağımlılık Yaratması Muhtemel 10 Farklı Aktivite

Kaz Dağları'nda Yapılabilecek Bağımlılık Yaratması Muhtemel 10 Farklı Aktivite

Kaz Dağları ülkemizin en güzel doğal mucizelerinin olduğu yerlerden biri. Gerek temiz havası gerek güzellikleriyle insanı kendisine çeken Kaz Dağları'nda yapabileceğiniz 10 farklı aktiviteyi sizler için derledik. 

Dikkat: Kaz Dağları'nın sundukları bağımlılık yapar. Bir kere tattıktan sonra buraların müdavimi olmanız kuvvetle muhtemel. Bizden söylemesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğa ile yoganın buluştuğu yer

Yoga ile rahatlamak, bedeni ve aklı güçlendirmek mi istiyorsunuz? Kaz Dağları işte size bu fırsatı sunuyor hem de doğa ile içi içe! Yaşam enerjinizi artırmak istiyorsanız yogayı bir de Kaz Dağları'nın muhteşem doğasında deneyin.

2. Su ve doğanın sesi

Yok, ben sadece şehrin gürültüsünden kaçıp biraz sakinlik arıyorum diyorsanız yemyeşil çehresi ve buz gibi suların olduğu Kaz Dağları'nda huzur adeta hüküm sürüyor. Hasanboğuldu ve Ayazma’da huzuru iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

3. Jeep safari ile tur

O kadar da sakinliğe gelemem birazcık da adrenalin lazım diyorsanız Kaz Dağları'nda Jeep safari turlarına kesinlikle katılmalısınız. Engebeli ve dar yerlerden geçerken hele de bir tarafınız uçurum olunca adrenalini hissetmeye başlıyorsunuz. Şelaleler Turu, Şahindere Kanyon Turu, Sarıkız Zirve Turu gibi günübirlik turlar sizleri bekliyor.

4. Doğanın kalbine trekking

'Yok kardeşim şehirde zaten sürekli arabanın içinde geçiyor ömrümüz' diyorsanız Kaz Dağları'nda trekking yaparak stres atıp rahatlayabilirsiniz. Temiz hava açısından Alpler'den sonra ikinci sırada yer alan Kaz Dağları doğal güzellikleriyle adeta saklı bir cennet.

5. Enfes tatlar diyarı

'Arkadaş! Temiz hava da acıktırıyor insanı' diyorsanız tadına bakmadan dönmemeniz gereken lezzetler sizleri bekliyor; Kabak çiçeği dolaması, sarmaşık, börülce, mürdük aşı, askalubrus ve daha niceleri… Sayarken biz bile acıktık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Serin sularda yüzmek

Şırıl şırıl şelaleleri ve yeşilliklerle çevrili gölleriyle sizleri bekleyen Kaz Dağları'nın serin sularına bırakın kendinizi. Yazın kavurucu sıcağında emin olun bu serinlik size iyi gelecek.

7. Kamp zamanı

Ülkemizin adeta akciğerleri olan, bin bir çeşit bitki ve ağacı barındıran Kaz Dağları'nda kamp yapabilirsiniz. İlla çadır olmasına da gerek yok ağaç evleri ve taş evleri olan kamplar da mevcut.

8. Termal kaplıcalarda rahatlamak

Hazır bol oksijenle ciğerleriniz bayram etmişken bölgede bulunan termal kaplıcalarda sıcak suyun keyfini çıkarıp biraz gevşeyebilirsiniz.

9. Kültürel ziyaretler

Müze de mi vardı demeyin, Türkiye’nin ilk özel Etnoğrafya Müzesi olan Tahtakuşlar Etnoğrafya Müzesi, Tahtakuşlar köyünde yer almaktadır.  Ayrıca Sarıkız Türbesi de görülesi yerler arasında.

10. Zeus altarında gün batımı

Zeus’un Hera’yı görür görmez aşık olduğu bu tepede siz de sevdiceğinizle gün batımında oluşan muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
46
8
8
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya Dincel

Balıkesir(Akçay,Edremit,Ayvalık,Altınoluk) gezilmesi,görülmesi yerler arasında.

Dilara Saban

Burada yaşayan biri olarak u içeriği görüp duygulanmamak elde mi :')

Okan K.

Altınolukta mı yaşıyorsun?

DİDAR ÜNCÜ

Ya benim bildiğim zeus heraya değil afrodite aşık oluyodu hera da ya kızıydı ya da kardeşi yaw çok karışık şu mitoloji işleri bırakıyom ben ya

Cihan Türe

Karısı