Görüş Bildir
Haberler
Kayseri Valiliği: 'Mahallede Çıkan Gerginlikte 3 Suriyeli Yaralandı'

Kayseri Valiliği: 'Mahallede Çıkan Gerginlikte 3 Suriyeli Yaralandı'

adem kara
31.07.2014 - 13:35

Kayseri Valiliği, Ramazan bayramının üçüncü günü (30 Temmuz Çarşamba) Eskişehir bağları bölgesinde meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara yönelik mahalle sakinlerinin toplanması ve tepki göstermesi olayının bir gün öncesine dayandığını açıkladı. Valilik, bir gün önce saat 22.00 sıralarında 40-50 kişilik grubun Suriyelilerle karşı karşıya geldiği ve 3 Suriyelinin hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

40 - 50 KİŞİLİK GRUP, SURİYELİLERE SALDIRDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kayseri merkez Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginliğe ilişkin kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle, mahalle sakini vatandaşlarımızdan yaralananların olduğu, Suriyeliler ile karşılıklı kavga olduğu şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 29 Temmuz 2014 Salı günü saat 22.00 sıralarında Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesi Şeyh Tacettin Caddesi üzerinde bulunan Melikgazi Sosyal Tesisleri önündeki park içerisinde, çoğunluğu gençlerden oluşan 40-50 kişilik bir grup taşlı sopalı toplanarak Suriyeli şahıslar ile karşı karşıya gelmiş, bu olaylar sırasında Suriye uyruklu 3 şahıs hafif şekilde yaralanmış, olay yerinde gerekli tedbirler alınmış ve grup ikna edilmek sureti ile dağıtılarak olayla ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır. 30 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat yaklaşık 12.30 sıralarında semt sakinleri sosyal tesisler önünde yine taşlı ve sopalı toplanmışlar (150-200 kişi) ve taşkınlık çıkararak Danişmentgazi Mahallesi Boydak Camii tarafına doğru yürüyüşe geçerek Suriye uyruklu şahıslara zarar vermek istemişler ve etraftaki Suriye plakalı 5 aracı taşlayarak hasar vermişlerdir.”

'KAYSERİLİLER YARALANMADI'

Valilik, yaşanan olay üzerine gruba gaz kullanılmak suretiyle müdahale edildiğini belirterek, açıklamasında, “Daha sonra olay yerine Vali Yardımcısı ile İl Emniyet Müdürü gelerek, mahalle muhtarları, göstericiler ve diğer mahalle sakinleri ile görüşerek grubun dağılımı sağlanmıştır. Sosyal medya ve bazı ortamlarda yayınlanan semt sakini Kayserili vatandaşlarımızdan yaralananların olduğuna yönelik bilgiler ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0