Görüş Bildir
Haberler
Kaymakam 29 Ekim Konuşması Nedeniyle Görevden Alındı İddiası

Kaymakam 29 Ekim Konuşması Nedeniyle Görevden Alındı İddiası

Ordu'nun Korgan İlçesine geçtiğimiz Ağustos ayında atanan Kaymakam Miraç Akbulut, dün akşam saatlerinde aniden görevden alındı. Akbulut'un, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından yaptığı Atatürk vurgulu konuşmasından dolayı görevden alındığı ileri sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, dün akşam saatlerinde aniden görevden alınan Kaymakam Miraç Akbulut’un Atatürkçü ve idealist bir kişiliğe sahip olduğu için görevden alınıp soruşturma açıldığını iddia etti.

Korgan’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kendisinin de katıldığını ve ilçe halkının çok beğendiğini söyleyen Adıgüzel, gün boyu Atatürk ve Cumhuriyet marşları çalındığını dile getirdi.

"AKP'liler ve tarikatlar şikayet etmiş"

"AKP'liler ve tarikatlar şikayet etmiş"

CHP'li Adıgüzel, Kaymakam Miraç Bulut’un açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında, defalarca Atatürk ve Cumhuriyet sözlerini kullandığını ancak bir kez dahi Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmadığını söyleyerek, “Kaymakam Akbulut, konuşmasında Cumhuriyetin getirdiği kazanımları anlatırken, bir bölümünde Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. İlçede etkili olan AKP’ye yakın tahrikatlar var. AKP’liler ve bunlar konuşmadan rahatsız oldukları için kaymakamı şikayet etmişler” dedi.

Valilikten tuhaf açıklama

Valilikten tuhaf açıklama

Korgan'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan iddia ve haberler üzerine Ordu Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kaymakam Akbulut'un 'görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu' gerekçe gösterilirken söz konusu tutumun ne olduğuna dair somut bir açıklama yapılmadığı görüldü. Valilik açıklaması şöyle:

'Bazı basın yayın organlarında 'Ordu Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış  olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı' yönünde gerçek dışı haberler yer alşmaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. T__BMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
74
28
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

Atatürkten rahatsız olanlar kim biliyoruz kaşınsınlar bakalım siz silmeye uğraştıkça daha fazla sarılacak insanlar bu hep böyledir

Hazreti Deist

Atatürk ne büyük adammış 100 yıl sonra bile bu yobazların uykularını kaçırıyor :)

Enkidu An

Hiç bir korkuya benzemez vatana ihanet edenlerin korkusu diye bir söz var.

Spook

Nutuk zararlı neşriyat diye toplatılır mı?