Görüş Bildir
Haberler
Kayar Ekranlar Geliyor E-Ink Ekran Joled!

Kayar Ekranlar Geliyor E-Ink Ekran Joled!

wepteknotek
17.10.2016 - 21:34

Kayar Ekranlar Geliyor E-Ink Ekran Joled !

Sussex Üniversitesi JOLED ismini vermiş oldukları 7×6 vovel boyuta sahip deneysel ekranla geldi.

Piksellerin 2 boyutlu alanda görsel verisini ifade ederken Voxel 3 boyutlu uzay görüntü bilgisini ifade edmekte. Hacim=piksel’in kısaltılmışıdır.Genel kullanımı küp/küre’dir.

Her biri küçük çok renkli voxel küre havada ultrason hoparlörlerin yardımı vasıtası ile asılı kalmakta. Bu küçük hoparlörler yüksek tizlik ve yoğunluğa sahip insan oğlunun duyamayacağı kadar ses dalgaları üretmekte bu sayede küçük küreleri havada asılı tutabiliyor.

Tüm voxel hücrelerine Janus olarak ifade ediliyor. Janus’lar asılı durabilmeklede kalmayıp elektrik alan ile Titanyum-dioksit kaplanmış küçük kürelerin dönmesi sağlanarak farklı renkler görülebiliyor. Araştırmacı Deepak Sahoo’nun basına yapmış olduğu ifadelerde ‘’JOLED’’ şekil değişimi yapan kayar e-ink ekranlara benzemekte ifadesini kullanıyor.

Üniversiteden Sriram Subramanian ‘’İhtiyaca göre medyayı bu ekranda görüntüleme yollarını aramaktayız’’ açıklamasınıda ekledi.

Bu ekranları yakın süreçte evlerimizde göremeyecek olsakta turistik ve reklam amaçlı görme ihitimalimiz var bu ekranlar gerçekten muhteşem ve heyacan verici diyebiliriz.

Kayar Ekranlar Geliyor e-Ink Ekran JOLED Tanıtım videosu burada,

Kaynak: http://www.wepteknotek.com/kayar-ekra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın