Görüş Bildir
Haberler
'Kavga İçin Milletimizden Özür Diliyorum'

'Kavga İçin Milletimizden Özür Diliyorum'

adem kara
24.01.2014 - 17:04 Son Güncelleme: 24.01.2014 - 18:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemil Çiçek: 'O Kavga İçin Milletimizden Özür Diliyorum'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, dün TBMM Genel Kurulu'da meydana gelen olaydan dolayı üzüldüğünü ifade etti.

Yaşananların, Meclis'in itibarı, gelenekleri açısından hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini belirten Çiçek, 'Temenni ederim ki daha önce de bu temenniyi ve çağrıları yaptık, bu son olsun. Bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın' diye konuştu.

Meclislerin, her şeyin özgürce konuşulduğu, temiz bir bir dil, temiz bir üslup ve düzgün bir Türkçe ile konuşmaların yapıldığı mekanlar olduğuna dikkati çeken Çiçek, 'Kavga hiçbir mekanda tasvip edilmez, Meclis'te asla tasvip edilmez. Onun için meydana gelen olay sebebiyle bir defa daha üzüntü duyuyorum. Meclis bu görüntüyü hak etmiyor. Bundan dolayı da milletimizden özür diliyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Bugün, Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda, bu konunun da görüşüldüğünü belirten Çiçek, şöyle devam etti:

'Hepimizin mutabık kaldığı husus, bu görüntülerin bir daha yaşanmamasıdır. Bunun için ne yapılabilir, uygulamadaki farklılıklar nelerdir, bunlarla ilgili olarak bizim zaten daha evvel bir çalışmamız vardı.

Bu çalışmaya son zamanlarda yaşadıklarımızı da eklemek suretiyle, kendilerine Salı gününe kadar bir bilgi sunacağız. Sonra da sayın grup başkanvekilleri hem de Meclis Başkanvekillerimizle bir toplantı gerçekleştireceğiz.

Hakikaten bu hepimizi rahatsız ediyor. Sözün kötüsünü kim söylerse söylesin, fiilin kötüsünü kim yaparsa yapsın, hepimizin ortak tavır olması gerekiyor. Kişiye göre farklı bir tutum izleyemeyiz.'

Dünya

Kaynak: http://www.dunya.com/cicek-milletimiz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0