Görüş Bildir
Haberler
Katil Virüs MERS Türk Hacıya Bulaşmış...

Katil Virüs MERS Türk Hacıya Bulaşmış...

adem kara
25.04.2014 - 10:01

Mers Virüsü Bir Türk'te de Görüldü

Suudi Arabistan , Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘SARS’tan sonra en tehlikeli virüs’ dediği MERS’in (Ortadoğu Solunum Sendromu), 24 saatte 4 kişinin ölümüne sebep olduğunu ve aralarında bir Türk hacının da bulunduğu 36 kişide daha görüldüğünü açıkladı.

Vatan'ın haberine göre Suudi yetkililerin aktarımıyla Mekke’de görülen 6 yeni vakadan biri 65 yaşındaki bir Türk. Gelişmeyle hastalığın S. Arabistan'da umre için bulunanlar arasında yayılma riski de gündeme geldi. Yeni vakaların çoğunun sağlık personelinde görüldüğünü bildiren yetkililer, virüsü kapan en genç iki hastanın 13 yaşında olduğunu, Medine ve Cidde’de yaşadıklarını belirtti.

Bu arada Kral Abdullah MERS vakalarındaki artışın ardından pazartesi günü Sağlık Bakanı’nı görevden aldı. Yeni Bakan Adil Fakih, salı günü ilk iş olarak Cidde’de MERS hastalarının yattığı hastaneyi ziyaret ederek bilgi almıştı.

Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamasından sonra Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu, virüs taşıyan Türk hakkında araştırma başlattı. Konuyla ilgili olarak Din Hizmetleri Ataşeliği’ne talimat verildi, bir doktor da Mekke’deki hastanede tedavi gören Türk hastanın durumunu incelemekle görevlendirildi. Büyükelçilik yetkilileri, doktordan gelecek raporun Dışişleri Bakanlığı’na bildirilmesinden sonra resmi açıklama yapılacağını bildirdi.

Malezyalı yolcu panik oluşturmuştu

Suudi Arabistan’da yaptığı umreden sonra THY uçağı ile Cidde’den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur’a giden Malezyalı bir yolcuda MERS virüsü ne rastlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı, THY yetkililerinden Malezyalı yolcunun önünde iki ve arkasındaki koltukta oturan iki yolcunun kimliklerini istemişti. Bakanlık daha sonra, bu koltuklarda oturan yolculardan sadece birinin Türk olduğunun belirlendiğini ve yapılan kontrollerde kendisinde virüsle ilgili bir bulguya rastlanmadığını açıklamıştı.

SARS’tan 8 kat daha ölümcül

İlk kez Suudi Arabistan’da develerden ya da keçilerden insana geçtiği tahmin edilen MERS virüsü 2002-2003 yılları arasında Asya’da büyük paniğe yol açan ve 7 bini aşkın kişinin yakalandığı SARS gibi solunum yollarını etkiliyor. Ateş, öksürük, nefes darlığı, karın ağrısı, ishal ve kusma belirtilerini sırasıyla gösteriyor. Kuluçka süresi ortalama 12 gün. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre şu ana dek MERS virüsüne dünyada 238 kişi yakalandı, bunların 92’si öldü. Bu da 21’inci yüzyılın en tehlikeli virüsü olan MERS’i SARS virüsüne göre 8 kat daha ölümcül yapıyor.

Haber+1

Kaynak: http://www.haberartibir.com.tr/gundem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0