Görüş Bildir
Haberler
Kasım Süleymani'nin Ölümü | İran İntikam Yemini Etti, Trump 'Yıllar Önce Öldürülmeliydi' Dedi

Kasım Süleymani'nin Ölümü | İran İntikam Yemini Etti, Trump 'Yıllar Önce Öldürülmeliydi' Dedi

İran, Kasım Süleymani suikastını ABD'nin 'en büyük stratejik hatası' olarak nitelendirdi. Süleymani'nin öldürülmesinden sorumlu olanlardan 'çok büyük intikam' alınacağını açıkladı. ABD Başkanı Trump ise Süleymani'nin milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu olduğunu belirterek saldırıyı savundu. Trump, Süleymani için 'Yıllar önce etkisiz hale getirilmiş olmalıydı' dedi. Taraflara itidal çağrısı yapan Türkiye ise gelişmelerden endişeli olduğunu bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD'nin Irak'ta düzenlediği saldırıda öldürülmesi sonrasında bölgede gerginlik tırmanıyor.

​İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney yaptığı ilk açıklamada 3 günlük yas ilan edildiğini belirterek, 'Suçluları acı bir intikam bekliyor' dedi.

Haberin detayları için 👇

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Ayetullah Hamaney liderliğinde toplanan Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Kasım Süleymani suikastının ardından bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Süleymani'nin öldürülmesinden sorumlu olanlardan 'çok büyük intikam' alınacağı ve bunun doğru zamanda, doğru yerde yapılacağı belirtildi.

Kasım Süleymani ile ilgili içeriğimiz 👇

Açıklamada, Süleymani suikastı ABD'nin Orta Doğu'daki 'en büyük stratejik hatası' olarak nitelendirilirken, sonuçlarına katlanacağı vurgulandı.

Açıklamada, somut olarak ne tür adımların atılacağına ise değinilmedi.

Trump: Süleymani milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu

Trump: Süleymani milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da yaptığı paylaşımlarda gerginliği tırmandıracak açıklamalarda bulundu. 

Trump ilk paylaşımında 'General Kasım Süleymani uzun bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü ya da kötü bir şekilde yaraladı ve daha birçoğunu öldürmek için de kumpas kuruyordu...ancak yakalandı. Yakın geçmişte İran'da ölen protestocular da dahil doğrudan ve dolaylı olarak milyonlarca kişinin ölmesinden sorumlu' dedi.

Trump ikinci paylaşımda ise 'İran bunu hiçbir zaman tamamen kabul etmese de ülkede Süleymani'den nefret ediliyor ve korkuluyordu. Liderlerinin dış dünyanın inanmasını istedikleri gibi üzülmüş değiller. O uzun yıllar önce öldürülmeliydi' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası toplum ABD-İran geriliminden endişeli 👇

İran'da binlerce kişi Süleymani için meydanlardaydı 📸

İran'da binlerce kişi Süleymani için meydanlardaydı 📸
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
20
16
14
10
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özlem Ozlm

biz şu ulkemizi taşiyamıyoz mu yaa dört bi yanımızda savaş var alip avustralya yakinlarına taşıyalım. kıbrısı da alalım gidelim bee 😂😂

II for freedom

Türkiye yarım adası her yıl 1 cm kayıyormuş. Batıya doğru. Benim ümidim var.

verita

Filler tepişirken Türkiye ezilmese bari.

Caner

Amerika bir sal artık şu orta doğuyuda rahat nefes alalım iranıda karıştırıcaksın sonra bizim liderler sazan gibi atlayıp orayada girecekler hiç yoktan gelec... Devamını Gör