Görüş Bildir
Haberler
Kaşıkla Kavanozuna Dalmadan Düşünün: Fıstık Ezmesinin Kullanılabileceği 11 Farklı Yer

Kaşıkla Kavanozuna Dalmadan Düşünün: Fıstık Ezmesinin Kullanılabileceği 11 Farklı Yer

mignon
20.06.2016 - 16:39

Fıstık ezmesi sporcuların sıklıkla tercih ettiği, tatlılarda bayıla bayıla yediğimiz yegane lezzet! Ama sadece yemeklerde değil aslında evin farklı birçok yerinde kullanabilecek şey fıstık ezmesi!

1. İlk olarak çiziklerle dolu mobilya sahiplerine sesleneyim!

Eğer minnoş bir kediniz varsa ama siz yokken bir kaplana dönüşüp, bütün mobilyalarınızı tırmalıyorsa çözümü fıstık ezmesinde. 

Çizik olan yerin çevresine çok ince bir tabaka fıstık ezmesi sürün ve bekleyin. İçindeki doğal yağlar etkisini gösterecektir.

2. Çocuklar ve sakız ikilisi çoğu zaman kabusa dönebiliyor!

Çocuklar her zaman sakız diye ağlayabiliyor. Daha sonrasında da saçına ya da kıyafetine yapıştırabiliyor.  

İşte bu kabus anında fıstık ezmesi size yardımcı olabilir. Sakızın yapıştığı yere bir miktar sürün ve bekleyin. Sakızın hızlıca yerinde ayrıldığını göreceksiniz.

3. Çocuklara ilaç içirmek artık işkence değil!

Yıl 2016 oldu ama o şurupların lanet tadı hala güzelleşemedi. Bunun sonucu olarak da çocuklara şurup içirmek en büyük işkence oluyor. Siz gelin şurubun yanına bir kaşık fıstık ezmesi hazırlayın şurubun üzerine içilen sudan çok daha hızlı kötü tadı silip süpürüyor.

4. Aslında fareler peynirden çok fıstık ezmesini seviyor!

Tom ve Jerry bugüne kadar bizi biraz yanlış bilgilendirmiş. Fıstık ezmesi kokusu ve tadı açısından fareleri çok daha fazla cezbeden bir ürün. Eğer evde minik misafirlerin olduğundan şüpheleniyorsanız fare tuzağına bir miktar fıstık ezmesi sürmek sizi başarıya ulaştıracaktır.

5. Evet bu seferki biraz ilginç biraz saçma!

Evde her türlü sabun şampuan ve kremin aynı anda bittiği ve sadece fıstık ezmesine kaldığımız bir an olması binde bir bir ihtimal. Ancak belki otelde işimize yarayabilir. 

Fıstık ezmesi ile rahatça tıraş olabiliyorsunuz. İçerisindeki yağlar vücudunuza zarar vermeyecek şekilde. Lakin bir gün otelde çaresiz kalırsanız kahvaltıdan bir miktar çalabilirsiniz.

6. Evdeki bela kokuların düşmanı: Fıstık ezmesi!

Evde asla kurtulamadığınız kötü bir koku varsa fıstık ezmesi size yardımcı olabilir. Bir yemek kaşığı fıstık ezmesini tavaya alıp eritmeye başlayın evdeki kötü kokunun önüne geçecektir.

7. Evedeki bütün böcekler keşke bu kadar tatlı olsa...

Evet siz de benim gibi böceklerden ödü kopan biriyseniz müjdemi isterim! Fıstık ezmesi böcekleriniz için dünyanın en güzel besini. Eğer evde ulaşamadığınız bir böcek varsa bir miktar fıstık ezmesini tezgahta unutun akşamına gelen misafirleri topluca atın.

8. Evdeki saç kremi bitse de size yardımcı olacak kavanoz mutfakta!

Fıstık ezmesi içerisinde bol bol doğal yağ bulundurduğu için saç kreminizin bittiği anda size yardımcı olabilir. 

Ancak bu sefer şampuan yapmadan önce az miktarda fıstık ezmesini uygulamanız gerekmekte.

9. O gıcırdayan kapı en sinir bozucu olan!

Evde tek başınıza yaşamıyorsanız ve bir odanın kapısı mütemadiyen gıcırdıyorsa kafayı yiyebilirsiniz. Çünkü evin diğer sakinlerinin ne zaman o kapıyı kullanacaklarını bilemezsiniz. Bazen uykunuzun en tatlı yerinde bazen konsantre olmuş iş yaparken. 

Bu durumun çözümü yine minnoş fıstık ezmesinden geliyor. Kapının gıcırdayan menteşelerine bir miktar sürün sorunun heme çözüldüğünü fark edeceksiniz.

10. O kavanozların üzerinden çıkmayan lanet etiketlere son veriyoruz!

cars.typepad.com

o etiketler çıksa izleri kalıyor biliyorum, ama biraz fıstık ezmesi ve temiz bir bezle bu sorundan da kurtulabilirsiniz. Etiket izinin üzerine az miktarda fıstık ezmesi koyun ve iyice silip yıkayın. 

original.gif

11. Yazın çocukların en sevdiği şey dondurma bir de her yere damlamasa!

Ah o dondurma külahın üstündekine hakim olsanız içinden damlıyor. Bu durumun kurtarıcısı da fıstık ezmesi. Dondurma külahlarının dibine bir miktar fıstık ezmesi koyun. Bu sayede dondurmalanın külahın içinden damlamasına bir son vermiş olursunuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
46
18
15
11
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

yemek daha güzel

Pasif Kullanıcı

aynen yaa D: oruç oruç canım çekti...

Ayna Efendi

yiyin gitsin heder etmeyin, çavdar ekmeğine sürün üstüne de bal sürün yiyin canan karatay çatlasın