Görüş Bildir
Haberler
Bazı Alanlarda Kredi Kartı Taksit Sınırlaması 9'dan 12'ye Çıkıyor

Bazı Alanlarda Kredi Kartı Taksit Sınırlaması 9'dan 12'ye Çıkıyor

Onedio Medya
26.10.2015 - 15:55 Son Güncelleme: 26.10.2015 - 17:43

BDDK Başkanı Akben, eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılmasının planlandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartına taksit sınırlamasının gevşetilmesi konusunun Finansal İstikrar Komitesi'nde görüşüldüğünü açıkladı.

Akben, eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), verilerine göre, Ocak-Eylül döneminde banka kartları ve kredi kartları ile toplam 387 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 360 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken, 27 milyar TL'lik kısmında banka kartları kullanıldı.

Akben, maliyeti düşük fonlara ulaşım açısından buralarda daha etkin bir çalışma yapılması ve KOBİ'lere iyi imkanlar sağlanması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.  Kredi kartı taksit sayısında sınırlamaya gittiklerini anımsatan Akben, burada önemli olan şeyin bireylerin borçlanmasını azaltmak ve burada oluşacak kaynağın KOBİ'lere transferini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
7
2
1
1
0