Görüş Bildir
Haberler
Kartal Vodafone Arena'da Siftah Yaptı: Beşiktaş 3-2 Bursaspor

etiket Kartal Vodafone Arena'da Siftah Yaptı: Beşiktaş 3-2 Bursaspor

Mustafa Boztepe
11.04.2016 - 17:12 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 07:56

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'da oynadığı ilk maçta Bursaspor'u 3-2 yendi. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Mario Gomez (2) ve Alexis Delgado'dan geldi. Bursaspor'un gollerini ise Bakaye Traoré ve Miroslav Stoch kaydetti. Siyah-beyazlı takım böylelikle puanını 66'ya çıkartarak Fenerbahçe'yle puan farkını maç fazlasıyla 6 puana yükseltti. Bursaspor ise 38 puanda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vodafone Arena'nın ilkleri;

Vodafone Arena'nın ilkleri;
  • İlk kırmızı kartlar: Quaresma (Beşiktaş), Hosogai (Bursaspor) (Maç bittikten sonra) 

  • İlk sarı kart: 23. dakika Sivok (Bursaspor) 

  • İlk penaltı vuruşu: 58. dakika Gomez (Beşiktaş) 

  • Penaltı kurtaran ilk kaleci: 58. dakika Harun Tekin (Bursaspor) 

  • İlk şut: 58. saniye Sosa (Beşiktaş) 

  • İlk korner atışı: 2. dakika Sosa (Beşiktaş) 

  • İlk faul yapan oyuncu: 3. dakika Delgado (Beşiktaş) 

  • İlk ofsayt: 9. dakika Quaresma (Beşiktaş) 

  • İlk taç atışı: 4. dakika Serdar Kurtuluş (Beşiktaş) 

  • İlk direkten dönen top: 50. dakika Deniz Yılmaz (Bursaspor) 

  • Tribüne gönderilen ilk teknik adam: Hamza Hamzaoğlu (Bursaspor)

Şenol Güneş: Quaresma bazen kontrolünü kaybedebiliyor. Onu oyundan almayarak hata ettim.

Şenol Güneş: Quaresma bazen kontrolünü kaybedebiliyor. Onu oyundan almayarak hata ettim.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Bursaspor’u 3-2 yenen Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, mücadeleyi yayıncı kuruluşa değerlendirdi. Vodafone Arena’daki tarihi gecede fark gidebilecek pozisyonlara girdiklerini belirten Güneş, maç bitiminde kırmızı kart gören Ricardo Quaresma’yı oyundan almadığı için de pişmanlık duyduğunu söyledi.

Beşiktaş’ın tecrübeli hocası Güneş’in sözleri şöyle;

“Maça baktığınızda, oyun olarak ve pozisyon olarak üstündük. 3 gol attık, daha fazla atmalıydık. 2 gol pozisyonu verdik. 2 yediysek en az 7-8 gol atmalıydık. Rakip iyi savaştı. Rakip olarak iyi savaştı. İkinci yarı daha fazla pozisyon bulduk. Seyircinin çok olumlu katkısı vardı. Oyuncularımın bazen telaşı vardı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bursaspor da çok kaliteli bir takım zaten.

Maçın içerisinde öyle şeyler gelişiyor ki bazen; Gökhan’ı veya Kerim’i alabilirdik, Necip’i orta sahaya alırken gol yedik. Olmayacak pozisyondan gol yedik. İsmail’in bölgesinden pozisyon verdik. Ama Ricardo’yu almadığım için pişman oldum, kırmızı kart görmezdi. Serdar’a da yorgunluktan kramp girmeye başladı. O yüzden onu da Beck’le değiştirdim. Bunlar olmasa Cenk ve Gökhan alınabilirdi.

Quaresma ilk sarı kartı gereksiz verdi. İkinci pozisyonu görmedim. Zaten maç bitti. Tolga çok acele etti. Oyun bittikten sonra kart gördü Quaresma ama böyle olmamalıydı. Bazen kendi kontrolünü kaybedebiliyor.

Maçta bazen sesimizi sahaya duyuramıyoruz. Taraftarın olumlu yönü çok ama böyle şeyler de olabiliyor yani.”

Buruk: 'Hakem atmosferden etkilendi, penaltı biraz ağırdı'

Buruk: 'Hakem atmosferden etkilendi, penaltı biraz ağırdı'

Ligin 28. Haftasında Bursaspor’un Beşiktaş’a 3-2’lik skorla mağlup olduğu maçın ardından yeşil-beyazlı takımın Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun ceza alması sebebiyle müsabakayı yardımcı antrenör Fuat Buruk değerlendirdi.

'Penaltı Biraz Ağırdı'

Fuat Buruk, “Hamza hocanın selamı var. İkidir ceza alıyor. Hedefi olan bir takımız ve kazanmak için geldik. Çok güzel bir stat atmosfer çok güzel. Gol atmak istiyorduk ama oyunun ilk yarı istediğimiz gibi oynayamadık. Golü bulduk beraberliği sağladık ve ilk yarı da öyle bitti. İkinci yarı istediklerimizi yapamadık. Penaltı biraz ağırdı. Bizi etkiledi. 3-2’ye geldikten sonra önde etkin olduk. Bence daha iyi oynayabilirdik. Ama biraz da Barış hoca buna müsaade etmedi. Büyük sahada büyük seyirci önünde etkilendi. Beşiktaş’ı kutluyoruz. Bizden çok daha iyiydiler. Ama böyle bir penaltı verilmeyebilirdi” ifadelerini kullandı.

“Bizim Hedefimiz Var”

Fikret Orman’ın ‘Hamza hoca enteresan istekliydi’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Buruk, “Başkanımızın bunu niçin söylediğini idrak edemiyorum. Talihsiz bir açıklama tabii ki istekli olacak. Her rakibi yenmek için oynuyoruz. Bizim hedefimiz var. Avrupa hedefimiz var. Niye olmasın daha 6 maç var. İnsanların yaşadıkları psikoloji değişebilir. Karakterleri değişmiyor. Kiminle oynarsa oynasın kazanmak için geliyoruz. Başkan ne kadar şampiyon olmak istiyorsa biz de o kadar çok kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Gomez: 'Golü atmasaydın seni öldürürdük'

Gomez: 'Golü atmasaydın seni öldürürdük'

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Bursaspor’u 3-2 yenen Beşiktaş’ta Mario Gomez, mücadeleyi değerlendirdi. Vodafone Arena’da ilk golü atarak adını tarihe yazdıran Alman yıldız, arkadaşından gelen ilginç mesajı da yayıncı kuruluşta açıkladı.

Bursaspor’a 2 gol atan Mario Gomez’in sözleri şöyle;

“Mutluyuz. Çok değerli bir 3 puan kazandık. Bir arkadaşım maçtan sonra mesaj attı; “Golü atmasaydın seni öldürürdük. Çünkü Sosa orada boştu” diye ama ben gerçekten orada Sosa’yı göremedim. Bu akşam maçı çok daha kolay kazanabilirdik ama böyle oldu. Çok mutluyuz.

Fenerbahçe ve bizden bahsetmek istemiyorum. Ortada çok basit bir hesap var. Tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Buradaki atmosfer ve galibiyet bize büyük bir ivme kazandırdı.

Bugünlerde top bana geri geliyor. Golden önce de kaleci çok iyi kurtarışlar yaptı. Penaltıda da son ana kadar sakin kaldı. Ben de son anda fikrimi değiştirdim ve en kötüsü de bu oldu. Ama en sonunda gol atmayı başardım.“

Beşiktaş 3-2 Bursaspor

Beşiktaş 3-2 Bursaspor
  • Beşiktaş, İnönü’deki (o zamanki adı Mithatpaşa Stadı) 7 Mart 1959’da Keçiörengücü ile oynadığı ilk lig maçını 3-2 kazanmıştı.

  • Mario Gomez, Vodafone Arena'da ilk golü atan oyuncu olarak Beşiktaş tarihine geçti.

  • Beşiktaş Bursaspor’la oynadığı son altı lig maçını da kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'da çıktığı ilk maçta Bursaspor'u 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Beşiktaş'ın gollerini 22, 58 dakikada Mario Gomez ve 53. dakikada Alexis kaydederken, Bursaspor'un golleri 29 dakikada Traore ve 71'de Stoch'tan geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş 66 puana yükselerek 1 maç eksiği bulunan Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkardı. Bursaspor ise 38 puanda kaldı.

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Beşiktaş'ın Quaresma ve Bursaspor'dan Hosogai kırmızı kart gördü.

12. dakikada Hutchinson'la başlayan atakta Quaresma'nın yaptığı ortada, arka direkte Sosa topa gelişine vurdu ancak kaleci Harun gole izin vermedi.

21. dakikada Sosa'nın ara pasına hareketlenen Mario Gomez, kaleci Harun'dan sıyrılıp topu boş kaleye göndererek, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Vodafone Arena'da atılan ilk gol olarak tarihe geçti.

28. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Batalla'nın gönderdiği pasın ardından topla buluşan Traore, Tolga'nın yanından topu filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1.

38. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşunda, Bursaspor kalecisi Harun'un yumruklayarak uzaklaştırdığı topa Quaresma ceza sahası dışından vurdu, ancak top az farkla dışarı gitti.

45+1. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, Bursaspor kalecisi Harun gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

52. dakikada Oğuzhan'ın pasında topla ceza alanı çizgisi üzerinde buluşan Gomez'in şutunda, meşin yuvarlak kornere gitti.

Aynı dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Oğuzhan'ın şutunda savunmadan seken top, ceza alanı içinde boş pozisyondaki Hutchinson'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda kaleciden seken topla altıpas içinde buluşan Delgado, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

57. dakikada Sosa, Hosogai ile ceza alanı içinde girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Gomez'in vuruşunda, top kaleci Harun Tekin'den döndü. Dönen topu iyi takip eden Gomez'in şutunda, meşin yuvarlak Şamil'e çarparak ağlara gitti: 3-1.

70. dakikada Jem Paul Karacan'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Stoch, ceza alanına girdikten sonra yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, farkı 1'e indirdi ve skoru 3-2'ye getirdi.

90+1. dakikada hakem Barış Şimşek, itirazları nedeniyle Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tribüne gönderdi.

Beşiktaş, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçın sonunda Arena'da ortalık karıştı, futbolcular birbirine girdi.

Maçı tribünden takip eden Pascal Nouma, taraftara Arena'nın ilk üçlüsünü çektirdi

Maç öncesinde tribünlerde 'Burası Beşiktaş' yazan dev bir kartal pankartı açıldı

Maç öncesinde tribünlerde 'Burası Beşiktaş' yazan dev bir kartal pankartı açıldı

Vodafone Arena'daki ilk maça taraftardan büyük ilgi var

Vodafone Arena'da ilk kez takımı destekleme fırsatı bulacak siyah-beyazlı taraftarlar da maçın heyecanını saatler öncesinden yaşamaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç için Akaretler'den Dolmabahçe'deki ışıklara kadar kırmızı halı serildiği gözlendi. Beşiktaş'tan Vodafone Arena'ya gelen taraftarlar, bu halının üzerinde yürüyerek stada ulaştı.

Taraftarlar, karşılaşmaya saatler kala stat etrafında bir araya geldi. Vodafone Arena'nın dışında sık sık hatıra fotoğrafı çektiren taraftarların, Dolmabahçe'deki yerlerine dönmenin sevincini yaşadıkları gözlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stat kapılarının açılmasıyla birlikte taraftar Vodafone Arena tribünlerini doldurmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
347
202
51
10
8
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yav ilk maç, bilet, milet,vodafone arena...hepsinden geçtim,bir bar veya cafe'de oturup ekrandan izliyecek olsam bile feci heyecanlıyım...bir de stattakileri... Devamını Gör

Nurcan Acar

BEYAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZ.....

Sheldon

şu hayatta her şey değişebilir ama Beşiktaş'ın, taraftarını her maç kanser etmeden futbol oynayamayacağı gerçeği değişmez.

Pasif Kullanıcı

gücüne güç katmaya geldik formanda ter olmaya geldik beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAAAAAAAAAAAAAAAŞŞŞŞŞŞŞŞŞ (galatasaraylı olabilirim ama beşiktaşı ay... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bana da yakışır ama işte Galatasaraylıyım ama ikinci takımım kesinlikle Beşiktaş ❤👊✌