Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdaki İnsanın Düşünceleri Ağzından Çıkmasa da Vücut Dilinden Şıp Diye Anlayabilirsiniz!

Karşınızdaki İnsanın Düşünceleri Ağzından Çıkmasa da Vücut Dilinden Şıp Diye Anlayabilirsiniz!

cakyz
09.03.2017 - 01:34

İnsanlarla iletişim kurarken kendimizi göstermek istediğimiz gibi gösterir, karşımızdaki insana göre tavır alır, kimi zaman yalnızca gereklilikleri yerine getirir, kimi zamansa hislerimizi gizlemeye çalışırız. Bu karmaşık ilişki kurma biçiminin çözüm yolu ise oldukça basittir: Vücut dilini okumak! Çünkü o, asla yalan söylemez...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşımızdaki insanın düşünce ve niyetini okuyabilmeyi hepimiz isteriz.

Ve bunu farkında olsak da olmasak da hepimiz belirli bir ölçüde yaparız. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre karşılıklı iletişimin yalnızca %7'sini söylediğimiz kelimeler oluşturuyor. Bunun yanında %38 oranında ses tonumuz, %55 oranında ise beden dilimiz belirleyici rol oynuyor.

Peki bir insanı nasıl okuruz?

Vücut dilini okumakta el ve kol hareketleri belirleyici rol oynamaktadır. Ancak çoğu insanın zannettiği gibi belirli hareketler tek ve belirli bir anlama işaret etmek zorunda değildir. Örneğin vücut dilini yorumlamak konusunda çok yaygın ve bir o kadar da yanlış olan inanış, kollarını bağlayan insanların kendilerini kesinlikle koruma, savunma altına aldıkları yönündedir.

Aslında kol hareketleri, birden fazla anlam taşıyabilmektedir.

Kişinin kollarını bağlayarak savunmaya geçmesi de bu anlamlardan yalnızca bir tanesidir. Bunun yanında bağlanmış kollar, kişinin içe dönük yapısına, korumaya çalıştığı imaja, içinde yer almak istemediği bir ortama ya da yetkin ve kendine güvenir bir duruşa işaret edebilmektedir. Burada hareketin nasıl okunacağını belirlemek konusundaki kıstas ise kişinin söylemleridir. Bağlanan kollar ve bu harekete eşlik eden söylemler, bu ihtimallerden hangisinin geçerli olduğunu kesin olarak anlamamızı sağlayabilmektedir.

Bunun yanında hareketli kollar, genellikle açıklığa işarettir.

Konuşurken kolların devamlı hareket hâlinde olması, kişinin açık bir şekilde iletişim kurduğunun ve düşüncelerini gizlemeye çalışmadan diyaloğun içinde bulunduğunun göstergesidir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta, konuşurken karşıya yöneltilen parmakların ya da karşıdakinin koluna dokunmanın kimi zaman fikirleri kabul ettirmek ya da üstünlük kurmak amacıyla kullanılabilmesidir.

Kollar, aynı zamanda dikkat çekme araçlarımızdır.

Kollar, dışa dönük ve açık bir yapının göstergesi olduğu kadar, karşıdakinin dikkatini çekmek için kullanılan araçlardır da. Bu yüzden sevdiğiniz bir insan kollarını kullanıyorsa onun fikir ve söylemlerine önem vermeye dikkat edin. Ayrıca yapılan araştırmalar, konuşmaya eşlik eden beden hareketlerinin çevrede bulunan insanlarda o kişiye dikkat etme ve söylediklerini takip etme eğilimini arttırdığını göstermiştir. Kısacası konuştuğumuz sırada hareket etmek, bizler için de faydalı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçek gülümsemenin sırrı kırışıklıklardadır.

Evet, bir insanın gülümserken samimi olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, göz etrafında kırışıklık olup olmadığını gözlemlemektir. Bu yüzden gülümseyen bir ağzın her zaman yalan söylüyor olabileceğini düşünerek gözlere dikkat etmek son derece önemlidir. Yalan nedir bilmez onlar...

Vücut dilinizin taklit edilmesi iyi bir şeydir!

Biriyle diyalog hâlindeyken bacak bacak üstüne attığınızda karşınızdakinin de bunu istemsizce kopya ettiğini fark ettiniz mi? Ya da onun da başını, sizin eğdiğiniz tarafa doğru eğdiğini? Eğer böyle bir durum dikkatinizi çektiyse vücut dili uzmanlarına göre diyaloğunuz mükemmel ilerliyor. Çünkü karşınızdaki insanın hareketlerinizi taklit etmesi sizinle bir bağ hissettiğini ve size karşı sempati duyduğunu gösterir. Karşınızdaki insanın hakkınızda ne düşündüğünü çok merak ediyorsanız hareketlerinizi yansıtıp yansıtmadığına dikkat edin...

Aşırı baş sallamak onaylama anlamı taşımıyor olabilir!

Eğer siz konuşurken karşınızdaki insan başını çok fazla sallıyorsa bu genellikle size katıldığını değil, katılmadığını gösterir. Bu durumda o insanın düşünceleriniz hakkında kaygılı olduğunu ya da sizinle konuşmayı ya da tartışmayı sürdürmek istemediğini anlayarak kafa sallamanın bir formaliteye dönüştüğünü anlayabilirsiniz. Karşısındaki insanı gerçekten onaylayan insanların buna genellikle sözlerle de karşılık verme eğilimi gösterdiğini bilmek bu sebeple hayati bir öneme sahip.

Bacaklar, düşünceleri yansıtan uzuvlardır.

Biriyle konuşurken o insanın bacaklarına dikkat etmeyiz ve çoğu zaman edemeyecek bir durumda oluruz. Ancak bacaklar, kişinin düşüncelerini ve o anda nasıl bir ruh hâlinde olduğunu açık bir şekilde ele vermektedir. Örneğin sallanan bacaklar neredeyse her zaman anksiyete işaretçisidir. Bu yüzden karşınızdaki insan bacaklarını sallıyorsa ya sohbetiniz onu geriyordur, ya söyledikleriniz yerine kendisine kaygı veren başka bir şeyi düşünüyordur ya da o anda bulunduğu yerden memnun değildir. Bir insanın sohbetle ve sizinle ilgilendiğini anlamanın en kestirme yolu ise ayaklarının size doğru dönük olmasıdır. Size dönük ayaklar, o insanın içtenliğine güvenmeniz için en önemli işarettir.

Yetkiliyle görüşmek istiyorum!

Bir odada oturup yetkilinin gelmesini beklerken, odaya girdiği gibi yetkilinin kim olduğunu genellikle anlarız. Peki nasıl? Burada belirleyici rolü kişinin postürü oynamaktadır. Yetkin ve güçlü hisseden insanlar dik bir duruşla, avuçları aşağı bakacak şekilde yaptıkları jestlerle ve geniş vücut hareketleriyle hemen fark edilebilirler. Bunu hem başkalarında gözlemleyebilir, hem de güçlü bir duruş oluşturmak için kullanabilirsiniz. Güç, sizde artık...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
54
39
12
12
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marvel William

Daha detaylı olabilirdi aslında bunlar daha çok bilinen, genel şeyler

goofy

harika bir içereik devamı daha detaylı şekilde olsun dileklerim ile :D

Drn d.

Eee herkesle paylaştınız, şimdi nasıl anlicaz kim samimi kim değil! :/ Bırakın doğalına yav!