Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdaki İnsan Ağzını Bile Açmadan Ne Düşündüğünü Bilmek İster misiniz?

etiket Karşınızdaki İnsan Ağzını Bile Açmadan Ne Düşündüğünü Bilmek İster misiniz?

cakyz
27.11.2016 - 19:11 Son Güncelleme: 28.11.2016 - 12:33

Çoğumuz karşımızdaki insanın bir şey söylerken ne düşündüğünü, dürüst olup olmadığını bilmek, niyetinin iyi olduğundan emin olmak isteriz. Belki zihin okumak gibi kabiliyetlerimiz yok ancak bu taktiklerle insanların bilinçdışı hareketlerini tespit etmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omuz silkmek

Vücut dili hakkında yazdıkları kitaplarla tanınan Barbara Pease ve Allan Pease, omuz silkme hareketinin herkesin yaptığı, neredeyse evrensel bir hareket olduğunu belirtiyor. Bu hareket, karşınızdaki kişinin bahsettiğiniz şeyi bilmediğini, ya da çevresinde neler döndüğünü anlamadığını gösteriyor. Kasıtlı olarak yapıldığı zaman ne anlam ifade ettiğini bildiğimiz bu hareket, bilinçdışı bir şekilde yapıldığında kişinin düşüncelerini ele veriyor.

Avuç içleri

Avuç içleri

Amerikan filmlerinde sıklıkla görürüz: Mahkeme salonlarında bir kişi doğruyu söyleyeceğine yemin ederken bir elini İncil'in üstüne koyar, diğer elini ise avuç içi görünecek şekilde havaya kaldırır. Bunun sebebi, avuç içinin dürüstlüğü sembolize etmesidir. Kısacası eğer iletişim kurduğunuz kişinin avuç içleri açık durumdaysa, o kişinin doğruyu söylediğinden emin olabilirsiniz.

Ses

Büyük ihtimalle daha önce duymamıştınız fakat, konuşurkenki ses aralığınız, karşınızdaki kişiyle ne kadar ilgilendiğinizi belli eden işaretlerden bir tanesi. Karşısındaki insanla ilgilenen kadınlar şarkı söyler gibi melodik bir konuşma biçimine geçerken, erkeklerde bu durum seslerini kalınlaştırmak biçiminde ortaya çıkıyor.

İşaret parmağı

İşaret parmağı

Eğer karşınızdaki insan avcunu kapatarak işaret parmağını size yöneltiyorsa, bu dominantlık sembolüdür. Bu hareket, içerisinde hem bir yumruğu, hem de yöneltilen parmağın sembolize ettiği bir sopayı barındırdığı için, yöneltilen insanı boyun eğmeye ve tahakküme çağırıyor. Bu hareketi yapmak, aynı zamanda karşıdaki insan tarafından bilinçdışı düzeyde bir saldırı olarak algılanıyor.

Yansıtma

İki insan iyi anlaştığı, iyi bir iletişim kurduğu zaman beden dilleri birbirini yansıtmaya, yani taklit etmeye başlar. Bu elbette bilinçli yapılan bir davranış değildir; eğer en yakın arkadaşınız bacak bacak üstüne atarsa, siz de atarsınız. Aynı şekilde eğer bir ilk buluşmaya çıktıysanız ve karşınızdakinin gidişattan memnun olup olmadığını bilmek istiyorsanız, sizin jestlerinizi taklit edip etmediğine dikkat edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık duruş

Açık duruş

Açık bir duruş gücü ve başarıyı sembolize eder. Eğer bir insan arkasına yaslanmış ve rahatlamış görünüyorsa, o insan büyük ihtimalle kendini güçlü ve kontrollü hissediyordur. Öte yandan huzursuz bir oturuş, iki büklüm olmak ve kolları bağlamak ise kişinin kendini güçsüz hissettiğini ve bulunduğu ortamdan memnun olmadığını gösterir.

Jestler

Karşınızdaki insanın sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için tek bir sinyal yeterli değildir; bir dizi hareketi gözlemlemeniz gerekir. Nöropsikoloji uzmanı Marsha Lucas bunu bir örnekle açıklıyor: Bir erkekseniz ve karşınızdaki kadın önce sizinle göz teması kuruyor, sonra yere bakıyor, ardından saçlarıyla oynuyor ve tekrar size bakıyorsa, sizden hoşlanıyor olma ihtimali çok yüksektir.

Eller

Eller

Eğer karşınızdaki insan sık sık ellerini birbirine kenetliyor ya da yüzüne dokunuyorsa gergin olma ihtimali yüksektir. İnsanlar anksiyete yaşadıkları zaman genellikle ellerini kenetler, ovalar ya da yüzlerine götürürler. Bunu bilmek, karşınızdaki insanı analiz etmenize olanak tanıdığı gibi, gergin olduğunuzu belli etmemek için de kendinizi bilinçli olarak engelleyebilirsiniz. Ayrıca küçük bir bilgi daha: Bacak sallamak da aynı şekilde anksiyeteye işaret eder...

Gülüş

Eğer karşınızdaki insan yaptığınız şakalara karşı aşırı duyarlıysa büyük ihtimalle sizden hoşlanıyordur. Evrimsel psikologlar mizahın ve mizaha verilen olumlu tepkinin insan gelişiminde merkezî bir role sahip olduğunu ve ilişki isteğine yönelik bir sinyali sembolize ettiğini belirtiyorlar.

Gözler

Gözler

İnsanlar karşılarındakine çekici görünmek istediklerinde benzer bazı taktiklere başvururlar. Bunlardan en yaygın olanı belli belirsiz bir tebessüme eşlik eden direkt göz kontağıdır. Hatta buna, gülümsemeyi sabit tutarken bakışları hafif kaçırmak da dahil edilebilir. Baştan çıkarmaya yönelik gülümsemede eğer başınız hafif öne eğikse, karşınızdakine itaatkâr bir mesaj verirsiniz; diğer yandan başınız dik ve gülümsemeniz rahatsa, bu da dominant kişiliğinizi karşınızdakine belli etmenize yarar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
561
125
69
34
25
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Beden dilini gözlemlemek çok iyi bir gözlem yeteneği gerektirir. Yapılan her hareket direkt olarak yukarıda belirtilen şekillerde yorumlanamaz. Elbette yukar... Devamını Gör

Batuhan

Daha dün şu hoşlanma tepkilerini verdim lan :D

lazkizi53

Anladım