Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Karşı Cinsin Size Duyduğu İlgiyi Yerle Bir Eden, Bilim Tarafından Onaylanmış 12 Durum

Karşı Cinsin Size Duyduğu İlgiyi Yerle Bir Eden, Bilim Tarafından Onaylanmış 12 Durum

cakyz
15.07.2016 - 15:10

Evet sevgili dostlar... Daha önce araştırmalarla ortaya koyulmuş, bir insanı çekici kılan özellikleri sizlerle paylaşmıştık. Peki bunun tam tersi etki yaparak karşı cinse itici görünmemize sebep olan belirli durumlar yok mu? Elbette var. İşte onlardan 12 tanesi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyku Yoksunluğu

1. Uyku Yoksunluğu

Uyku yoksunluğu daha az çekici görünmemize sebep olan nedenlerden bir tanesi dostlar. 2010 yılında yapılan bir çalışmada, katılımcılara bir önceki gün en az sekiz saat uyumuş ve uyku yoksunluğu çekmiş iki farklı grup insanın fotoğrafları gösterilir ve katılımcılar uyku yoksunluğu çekmiş insanları daha yorgun, üzgün, sağlıksız ve daha az çekici bulur. Bu yüzden ne yapıyoruz, uykumuzu iyi alıyoruz...

2. Acımasızlık

2. Acımasızlık

2014 yılında Çin'de gerçekleştirilen bir çalışmada, katılımcılara nötr yüz ifadelerine sahip insanların fotoğrafları gösterilir. Fotoğraflara aynı zamanda 'kibar' ve 'acımasız' gibi kelimeler eşlik eder ve katılımcılar ister istemez bu bilgilerden etkilenerek acımasız ve kötücül olarak etiketlenmiş insanları daha az çekici bulduklarını ifade ederler.

3. Çökkün Vücut Dili

3. Çökkün Vücut Dili

Güçlü bir duruş yalnızca kendimizi daha iyi ve güvenli hissetmemizi sağlamakla kalmaz; dışarıya da bu şekilde görünmemize olanak tanır. 2016 yılında yürütülen bir araştırmaya göre çökkün bir duruş karşı cinsin bizi daha az çekici bulmasına sebep olabilir. Araştırmacılar ilk olarak internet tabanlı bir buluşma uygulamasında çeşitli fotoğraflar kullanarak profiller oluştururlar. Bu profillerde farklı vücut dillerine sahip insanların fotoğraflarını kullanırlar. Sonuçta ise e katılımcılar, çok yüksek bir oranda güçlü duruşa sahip erkek ve kadınları tercih ederler ve çökkün bir vücut dilini daha az çekici bulduklarını ifade ederler.

4. Stres

4. Stres

2013 yılında yapılan bir çalışmada, stres hormonu kortizol seviyeleri daha yüksek olan kadınların erkekler tarafından daha az çekici bulundukları kaydedilir. Bilim insanlarına göre bunun sebebi, düşük stres seviyesinin daha sağlıklı ve doğurganlık açısından daha faydalı olmasıdır.

5. Aşırı Mutluluk ve Gurur

5. Aşırı Mutluluk ve Gurur

Mutlu görünmek ve sık sık gülümsemek kadınların daha çekici bulunmasına sebep olurken erkekleri itici kılabilmektedir. Tam tersine, gururlu bir görünüme sahip olan erkekler daha çekici bulunurken, kadınlar için çok gururlu olmak olumsuz bir etki yaratmaktadır. 2011 yılında bini aşkın insanın katılımıyla gerçekleşen bir deneyde, hem erkeklere hem de kadınlara karşı cinsten insanların fotoğrafları gösterilerek çekiciliklerine puan verilmesi istenir. Sonuçlara göre erkekler için en çekici kadınlar mutlu görünen, en itici olanlar ise gururlu görünenlerdir. Kadınlar için ise gurur erkeği çekici kılmakta, mutluluk ise itici bulunmalarına sebep olabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kötü Espri Anlayışı

2009 yılında yapılan bir çalışmaya göre komik olmak gerçekten de daha çekicidir sevgili dostlar. Üstelik bu konuda cinsiyet ayrımı da bulunmamaktadır; iyi bir espri anlayışı hem erkeği hem de kadını daha çekici kılan özelliklerdendir.

7. Tembellik

7. Tembellik

2004 tarihli bir çalışmaya göre aktif bir vücut özellikle erkekleri çok daha çekici kılan özelliklerden bir tanesidir sevgili dostlar. Geçmişten gelen avcı-toplayıcı özelliklerimiz görünüşe göre hala bir eş olarak tercih edilmemiz üzerinde etki sahibi. Aynı zamanda yardımseverlik ve risk almak da insanları daha çekici kılan özelliklerden.

8. Koku

8. Koku

Bilim, genetik olarak ne bizden çok farklı ne de çok benzer insanları eş olarak seçmeye yatkın olduğumuzu söylüyor ve bu kararı vermemizdeki en önemli etkenlerden bir tanesi de vücut kokusu. 2006 yılında yapılan bir çalışmada, çiftlerin birbirlerini ne kadar çekici buldukları ve diğer insanlarla seks yapmaya ne kadar yatkın olduları incelendi ve sonuç olarak benzer ya da çok farklı DNA'lara sahip olan çiftlerin ilişkilerinde daha az tatmin yaşadıkları ve diğer insanlarla ilişki yaşamaya daha yatkın oldukları ortaya çıktı.

9. Sahtekârlık

9. Sahtekârlık

Bazı insanlar kendilerini karşı tarafa daha ilgi çekici ve havalı göstermek adına kendileri hakkında yalan söyleyebilirler sevgili dostlar ancak görünen o ki, bu maalesef amaçlananın tam tersi etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, dürüst olmamanın hem erkek hem de kadınlar için olumsuz etki yarattığını kanıtlıyor.

10. Yalnızlık

10. Yalnızlık

2014 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde yürütülen bir çalışmaya göre, insanlar bir grup içindeyken daha çekici görünüyorlar. Aynı zamanda etrafının insanlarla çevrili olması, bir kişinin daha iyi niyetli, geçinmesi kolay ve yardımsever bir insan olduğunu gösteriyor; bu sebeple yalnız insanlardan daha fazla çekiniliyor ve yalnızlık daha az çekici görünmemize sebep oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Havadan Sudan Muhabbet

11. Havadan Sudan Muhabbet

1997 yılında New York Üniversitesi'nde gerçekleşen bir çalışmada, araştırmacılar öğrencileri iki farklı gruba ayırıyor ve konuşacakları konuları önceden belirliyor. Sonuçlara göre ise, derin ve kişisel konuşmalar yapan çiftlerin, sıradan konuşmalar yapanlara göre birbirlerini daha çekici buldukları görülüyor. Hatta bir çift araştırma sırasında birbirine aşık oluyor!

12. Geri Planda Kalmak

12. Geri Planda Kalmak

Güce sahip olmak bildiğiniz gibi insanları daha çekici kılar sevgili dostlar. 2014 yılında yapılan bir çalışma insanların grup liderini diğerlerinden çok daha çekici bulduklarını ortaya koydu. Ayrıca hem erkekler hem de kadınlar, geri planda kalan ve daha az başarılı olan insanların, kişilik özellikleri bakımından da daha zayıf olduklarını düşünüyorlar. Bu da güce ya da paraya sahip olan insanların, olduklarından daha iyi görünmesini sağlayan bir illüzyona sebep oluyor.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1017
385
127
106
106
104
66
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yalnizbulut

Ne yaparsan yap , kadınlara yaranamazsın.

Duygu Uçar

Koca bir yazıdan bunu da çıkardın ya pes vallahi

angelspain

Hepsi olup da sevgilisi olan arkadaşlarım var. Millet göt olmuş hey gidi hey

Culog

O zaman herkes yalnız diyemi , herkes yalnız..??