Görüş Bildir
Haberler
Karısını Sopayla Döverek Öldüren Adam 13 Ay Sonra Serbest: ‘Öldürmek İçin Dövmedi’

Karısını Sopayla Döverek Öldüren Adam 13 Ay Sonra Serbest: ‘Öldürmek İçin Dövmedi’

ATKN
25.08.2015 - 12:47 Son Güncelleme: 25.08.2015 - 14:55

Eşi Remziye Eripek'i, 69 santimlik sopa ile döverek ölümüne neden olduğu gerekçesi ile yargılandığı davadan aldığı 3 yıl 4 aylık hapis cezası alan Celal Eripek ile ilgili gerekçeli kararda, 'kasten öldürme değil, kasten yaralamak suretiyle ölüme sebebiyet vermek' suçunun oluşturduğu belirtildi. Eripek cezaevinde kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargılamayı yapan Bakırköy 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi Haziran ayındaki karar duruşmasında, Celal Eripek'i, “Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Yaklaşık 1 yıldır hapis yatan Eripek'in tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alan mahkeme kararla birlikte sanığı tahliye etti. 

Mahkeme, bu mahkumiyet kararını gerekçesini de yazdı. Gerekçeli kararda, sanığın 69 santimlik ahşap sopa ile eşinin sırtına ve karnına vurarak darp ettiği, mağdurun darp sonucunda durumunun kötüleşmesi üzerine kendisini hastaneye götürdüğü ve iki saat sonra hastanede yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Adli tıp: 'Ölümle olay arasında illiyet bağı var'

Adli Tıp raporuna atıf yapılan gerekçeli kararda, yaralamanın hayati tehlikeye neden olmadığı, maktul Remziye Eripek'in kronik kalp ve damar hastası olduğu belirtilerek, “Kronik kalp damar hastası bulunan kişide ölüme maruz kaldığı tartışma ve darp olayının efor ve stresini tetiklediği, kardiyak ölüm sonucu meydana gelmiş olduğu, olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağının bulunduğunu' görüşüne yer verildi.

'Sanık Celal Eripek'in eyleminin 'kasten yaralama mı yoksa kasten insan öldürme suçu mu' olduğu hususunun tartışılması, yani sanığın kastının belirlenmesi gerekmektedir' denilen gerekçeli kararda, “Failin iç dünyasını ilgilendiren kastının belirlenmesi bakımından dış dünyaya yansıyan davranışlarından hareketle sonuca varmak gerekir. Sanığın olay öncesi, sırası ve sonrasındaki davranışlarının kastının belirlenmesinde ölçü olarak alınmalıdır' denildi.

'Öldürme kastıyla hareket etmedi'

'Öldürme kastıyla hareket etmedi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardından sanık Celal Eripek'in eşi Remziye Eripek'e öldürücü nitelikte olmayacak şekilde vurduğu belirtilerek, “Kullandığı araç, darbe sayısı, hedef aldığı bölgeler nazara alındığında maktul Remziye Eripek'i öldürme kastıyla hareket etmediği, eyleminin kasten yaralama suçunu oluşturduğu, Remziye Eripek'in de meydana gelen yaralanmanın etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikli olduğu ancak kronik kalp damar hastalığı bulunan Remziye Eripek'de sanık ile yaptığı tartışmanın ve darp olayının efor ve stresini tetiklediği ve ölüm olayının meydana geldiği' belirtildi.

'Eşinin kalp hastası olduğunu bilmiyordu'

Gerekçeli kararda, sanığın savunması ve çocuklarının beyanlarına atfen Celal Eripek'in eşi Remziye Eripek'te bulunan kronik kalp damar hastalığını bilmediği belirtilerek, “Buna göre sanığın gerçekleşen eyleminin kasten öldürme değil, kasten yaralamak suretiyle ölüme sebebiyet vermek suçunu oluşturduğu' görüşüne yer verildi. Bu nedenle sanığa “Taksirle ölüme veya yaralanmaya neden olma' suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Sanığın iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi gerekçe göstererek Celal Eripek'i tahliye etti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
3
2
2
2
0