Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Karın Yağları Nasıl Eritilir?

Karın Yağları Nasıl Eritilir?

Onedio Spor
10.06.2020 - 12:38

Karın bölgenizdeki yağlardan bir türlü kurtulamıyorsanız merak etmeyin; yalnız değilsiniz. Herkesin aklında olan “ Karın yağları nasıl eritilir?” sorusunu elimizden geldiğince cevaplamaya çalıştık.

Öncelikle karın ve kalça bölümünde kılcal damar sayısı az olduğu için o bölgelerdeki yağ dokuyu uyarıp eritmek biraz daha zordur. Bunun için birçoğumuz bölgesel sıkılaşma diyetlerini ve egzersizlerini takip eder ve onlardan medet umarız. Daha önce kısaca Bölgesel Zayıflama diye bir şey olmadığını söylemiştik, bu yüzden karın yağları nasıl ertilir sorusunun net bir cevabı yok fakat; gelin ne yapacağımıza bu sefer daha detaylı bakalım;

Bol su tüketin

Evet bugün herkesin bildiği bir konu fakat su tüketimi yağ yakmak için olmazsa olmazlardan biri. Bolca tüketilen su öncelikle metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı kolaylaştırır. Ayrıca su anti-oksidan özellik göstererek vücudumu toksik maddelerden arındırır.

Ağırlıkla antrenman yapın

Yalnızca yürüyüş ve koşu antrenmanları yapmanız yağ yakım hızını artırmada yetersiz kalacaktır. Ağırlıkla yapacağınız antrenmanlar kaslarınızı harekete geçirir. Kaslarınızın ihtiyaç duydukları enerjiyi yağ dokuyu parçalayarak elde ettiklerini düşünebilirsiniz. Çünkü kaslar, yağ dokuyu tetikleyici özellik taşırlar ve çalışmaları esnasında daha fazla kalori harcarlar. Ağırlıkla çalışacağınız antrenmanları evde veya spor salonlarında gerçekleştirebilirsiniz.

Diyetinizi değiştirin

Sürekli olarak ve uzun vadeli yapılan ağır diyetler metabolizmanızı yavaşlatır. Yavaşlayan metabolizma sıkıntılı günlere işarettir. Diyet konusunda değişim ve kontrollü olarak diyet bozmak gibi haberler okuyabilirsiniz. Öncelikli tavsiyemiz diyetinizde yapacağınız doğru değişiklikler. Tabii ki bunu yaparken bir uzmandan yardım almayı unutmayın.

Atıştırmalık belirleyin

Atıştırmalık yiyecekler aniden bastıran yoğun açlık hissinin önüne geçmenizde size yardımcı olacaktır. Fakat bu yiyecekleri belirlerken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü besin değerleri bakımından yapılan hesaplamalarda yapılan en ufak bir yanlış, açlığınızı önleyecek fakat kilo almanıza sebep olacaktır.

Yavaş yiyin

Evet aceleniz var. Fakat yemeklerinizi tüketirken fazladan harcayacağınız birkaç dakika sizi yavaşlatmayacaktır. Tokluk hissi, açlık hissinde olduğu gibi aniden gerçekleşmez ve yemek yerken bile doyduğumuzu anlamayız. Bu yüzden hemen her öğünde gerekenden fazla besin tüketiriz. Bunun önüne geçmek için besinlerinizi yavaş bir şekilde tüketmeniz önerilir.

C vitamini tüketin

Yapılan araştırmalar C vitamini tüketenlerin, tüketmeyenlere oranla daha hızlı yağ yaktığını onaylıyor. Çünkü C vitamini vücutta sentezlenen karnitin seviyesini arttırıyor. Bu şekilde vücudunuz öncesine oranla daha hızlı yağ yakacaktır.

Tüm bu başlıklar karın yağları nasıl eritilir? sorusuna verilebilecek cevaplar. Bunlardan olabildiğince fazlasını uygulamanız karın bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: https://www.manfect.com/karin-yaglari...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın