Görüş Bildir
Haberler
Kargosu Geç Geldi Diye Kuryenin Ölümüne Neden Olmuştu: İstenen Ceza Belli Oldu

Kargosu Geç Geldi Diye Kuryenin Ölümüne Neden Olmuştu: İstenen Ceza Belli Oldu

Kargosunun geç gelmesi nedeniyle epilepsi hastası kurye Mehmet Ali İbin’i (40) yumruklayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Tayfun Şahin'in 12 yıla kadar hapsi istendi. Savcı, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin de uygulanmamasını talep etti. Sanık Şahin ise 'Ben masumum, kendimi anlatamıyorum' dedi. 

Geçtiğimiz yıl 19 Ekim'de İstanbul'da kargo dağıtımı yapan 40 yaşındaki Mehmet Ali İbin, eksik adres nedeniyle alıcı Tayfun Şahin'i telefonla aramış, Şahin ise İbin'in adresi bulamamasına sinirlenerek İbin'i sokak ortasında darp etmişti.

Hastaneye kaldırılan kurye tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olaya ilişkin haber 👇

"Çok sevilen bir kişiydi"

"Çok sevilen bir kişiydi"

Maktul Mehmet Ali İbin’in çalıştığı acentenin sahibi olan Gökmen Güzel, duruşmada tanık olarak dinlendi. 

Güzel, İbin’in 6 ay kadar yanında çalıştığını ve olay günü 189 adet kargoyla dağıtıma çıktığını belirterek “Saat 11.00 sıralarında şoför bana bilgi verdi. Yaralama olduğunu, Mehmet Ali’yi hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Şoförün bildirdiği hastaneye gittim. Maktul yaklaşık 10 senedir kargo sektöründe çalışmaktadır. Çevresinde ve müşterilerince çok sevilen bir kişiydi. İş ahlakı ve etiği üzerine örnek gösterilebilecek bir kişiydi. İş arkadaşları tarafından sevilen, yapıcı ve agresif olmayan bir kişiydi' ifadelerini kullandı. 

Müşteki avukatı İbrahim Metinoğlu, kargonun ulaşımı esnasında gecikme olmadığını vurguladı.

Savcı, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi

Savcı, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanık Tayfun Şahin’in kargo teslimi esnasında maktul İbin’den yana hiçbir haksız tahrik olmadan tartışmanın şiddetlendiğini, bunun üzerine Şahin’in İbin’e yumruk attığını söyledi. 

İbin’in sendeleyerek geriye düştüğünü belirtilen mütalaada, düşmenin etkisiyle kafatası kemiğinde kırık olacak şekilde yaralandığı kaydedildi. 

Sanığın öldürme kastı olmaksızın haksız tahriğe maruz kalmamasına rağmen İbin’e yaralama kastıyla yumruk attığı ifade edilen mütalaada, maktulün hastanede 5 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybettiği belirtildi. 

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda İbin’in ölümünün künt kafa travmasına bağlı kemik kırıkları ve beyin kanaması sonucu meydana geldiği mütalaada hatırlatıldı. Mütalaada sanık Tayfun Şahin’in 'Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 

Ayrıca mütalaada sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

"Vurmadım sadece itekledim"

"Vurmadım sadece itekledim"

Mütalaaya karşı söz alan sanık Şahin 'Ben masumum ya. Ben kendimi anlatamıyorum, dükkan benim bir alt sokağımdır. Ben orada esnafım, kimseyle tartışacak durumda değilim. Beni çağıran maktuldür. Kendisi beni itekledi, kargoyu bana uzatıp çekiştirirken karnıma vurdu. Ben sağ kolumu kullanan bir insanım, sağ elimde kargo paketi vardı, sadece sol elimle itekledim. Vurmadım. Maktulle aramda 3 kişi vardı. Ben şoföre ‘Sizi şubenize şikayet edeceğim’ diye söyledim. Benim iteklememden sonra maktul az bir miktar geriye gitti. 5-10 saniye içerisinde sırt üstü düştü. Aracın şoförü maktulün sara krizi geçirdiğini söyledi. Avucumla getirdim, su verdim. Ben maktule yönelik hiçbir hareket yapmadım. Mütalaaya katılmıyorum, beraatimi istiyorum' şeklinde savunma yaptı.

Tutukluluk haline devam

Sanık avukatı mütalaaya karşı yazılı savunma yapmak için süre talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için sanık avukatına süre verilmesine karar verdi. Sanık Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Olay iddianamede nasıl anlatılıyor? 🎥

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
7
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
smyrna mystery

Şımarık yaratık. Böyle caniler acı çekerek gebersin.