Görüş Bildir
Haberler
Kardeşi, Öcalan'ın Mesajını Açıkladı: 'Bu Kör Bir Savaştır, 6 Ayda Bu Sorunu Çözeriz'

Kardeşi, Öcalan'ın Mesajını Açıkladı: 'Bu Kör Bir Savaştır, 6 Ayda Bu Sorunu Çözeriz'

Onedio Medya
12.09.2016 - 14:36

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, 'Ağabeyim Abdullah Öcalan, 'Bizim projelerimiz vardır, o önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun, bunu basına açıklayabilirsin dedi' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe ve Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre dün İmralı Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajı Diyarbakır'da düzenlediği bir toplantıda okudu.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın 'Bizim projelerimiz vardır, o önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun' dediğini aktardı. 

Mehmet Öcalan, 'Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor' dedi.

Öcalan'a Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüşme izni verilmişti.

Açlık grevi sona erdirildi

Açlık grevi sona erdirildi

Fotoğraf: Mahmut Bozarslan / Twitter

Aralarında HDP milletvekilleri ve DBP'li belediye başkanlarının olduğu 50 kişi, 15 Temmuz'dan beri haber alamadıkları ve can güvenliğinden endişe duydukları PKK lideri Öcalan ile görüşün sağlanması için süresiz açlık grevi başlatmışlardı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan'ın sağlık durumuna dair ortaya atılan iddialara tepki göstererek 'Öcalan'ın sağlığıyla ya da güvenliğiyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sürekli kontroller yapılıyor… Abdullah Öcalan konusu bölücü terör örgütü tarafından sürekli istismar ediliyor ve kamuoyuna sürekli yanlış bilgiler aktarılıyor' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmeye izin verilmesinin ardından açlık grevi sona erdirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
10
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın