Görüş Bildir
Haberler
Yurtta Hakaret İçerikli Paylaşım Yapmışlardı: Karantina Süreleri Dolmadan Gözaltına Alındılar

etiket Yurtta Hakaret İçerikli Paylaşım Yapmışlardı: Karantina Süreleri Dolmadan Gözaltına Alındılar

Bolu'da, yurt dışından geldikten sonra karantinaya alındıkları kız yurdunda kalan bazı gençlerin sosyal medyadan yaptıkları canlı yayın tepkilere neden olmuştu. Bir genç, daha önce yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin eşyalarını karıştırarak teşhir ederken, diğeri devleti aşağılayan ifadeler kullanmıştı. Savcılık üç şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Şüpheliler karantina süreleri bitmeden gözaltına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt dışından uçakla İstanbul'a geldikten sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Bolu'da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirilen ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniye haklarında soruşturma başlatılan 3 kişi gözaltına alındı.

Karantinadaki diğer kişiler gözaltı işlemini yapan polisleri alkışladı

Karantinadaki diğer kişiler gözaltı işlemini yapan polisleri alkışladı

Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı karası sonrasında yurda gelen Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, hızlı kitlerle Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılan testleri negatif çıkan şüphelileri, giydikleri özel kıyafetlerle yurda girerek, gözaltına aldı.

Şüpheliler yurttan çıkarıldığı esnada aynı yurtta kalan diğer vatandaşlar odalarının camlarına çıkarak polisi alkışladı ve şüphelilere tepkilerini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından hakaret içerikli canlı yayın yapmışlardı

Sosyal medya hesabından hakaret içerikli canlı yayın yapmışlardı

Koronavirüs salgının ardından yurt dışından gelen yaklaşık 500 kişi, geçen günlerde Bolu'da 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi Kız Yurdu’na yerleştirildi. Yurtta kalan Furkan A. isimli bir genç, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Genç, canlı yayın sırasında, okulların tatil edilmesiyle evlerine giden kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Genç kızların eşyalarını takipçilerine gösteren Furkan A. tepkiler üzerine yayını kapattı.

Devleti aşağılayan ifadeler kullandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tepkilerin ardından yurtta kalan başka bir grup da sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bu yayında ise yurdun kız yurdu olduğunu bilmediklerini söyleyip, kendilerini savundu. Ancak bu sırada yurtta kalan Mehmet Nuri B. isimli bir genç devleti aşağılayan ifadeler kullandı.

Ülkücüler yurdun önünde protesto etti

Ülkücüler yurdun önünde protesto etti

Bu olay Bolu'da tepkilere yol açtı. Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, beraberindeki bir grupla karantina altındaki yurdun önüne giderek, tepki gösterdi. Grup, burada Türk bayrağı açıp videodaki kişilere karşı söylemlerde bulundu. Yurtta kalan başka kişiler de protesto edenlere destek verdi.

Savcılık soruşturma başlattı

Savcılık soruşturma başlattı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaparak üç şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi. Savcılık açıklamasında 'Şüpheliler hakkında TCK.’nın 301. maddesinde düzenlenen 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan derhal soruşturma başlatılarak, karantina sonunda gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Özellikle bu dönemde koronavirüsle ilgili yasalara aykırı, manipülatif her türlü suç teşkil eden eylem, haber ve sosyal medya paylaşımları Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca titizlikle takip edilmektedir' ifadelerine yer verdildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
430
165
36
28
21
14
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
engin demirdağ

E orospu evladı siktir git okulunu okuduğun yerde geber, bu kahpe evladı kanı bozuklar götü sıkışınca buraya köpek gibi kaçıp gelmeyi biliyor, gavurlara anas... Devamını Gör

Doğan Serbest

Bizi de Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu kız yurduna getirdiler, günde 3 öğün yemek geliyor kapına, çay, şeker, su, kettle, peçete, şampuan, sabun, diş macunu-f... Devamını Gör

Birth of Venus

O yurtta da kızların eşyaları olduğu gibi durmuyor mu? İnsanları bi gecede çıkardılar hazırlık bile yapmadan, şimdi oralara ne kadar orospu cocugu varsa yerl... Devamını Gör

Mehmet Turan

sınırdışı et sktrsin nerde ölürse ölsün nankör köpek